Akcija MUP-a zbog afere "Diploma"

Akcija MUP-a zbog afere “Diploma”

Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona za N1 je kazao da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom "Diploma" u tom kantonu, te da je MUP USK izuzeo svu dokumentaciju vezanu za pomenuti slučaj.

 

Za N1 je potvrdio da je sprovedena i akcija MUP-a u jutarnjim satima, gdje su od škole Multilingua izuzeli dokumentaciju - ali će formirana komisija tražiti tu dokumentaciju - kako bi istražila i potvrdila sve činjenice, javlja N1.

"Nadzorna komisija je formirana jučer, ona je automatski jutros krenula u Sanski Most koji je udaljen 130 kilometara od Bihaća. Došli su oko 9 - 10 sati. Dok su tražili dokumentaciju - MUP je imao akciju, oni su izuzeli dokumentaciju", kazao je.

Ministarstvo obrazovanja je formiralo komisiju pomoću koje će vršiti nadzor nad ustanovom, a o aferi "Diploma", koju su otkrili novinari Žurnala - saznali su iz medija.

"Saznali smo iz medija da je urađena diploma u roku od 17 dana. Ministarstvo je uradilo sve po zakonu, danas su bili na terenu. Mi ćemo pokušati doći do dokumentacije", rekao je.

Omerdić još uvijek ne zna ko će voditi istragu.

"Mi unutar ministarstva možemo vršiti nadzor, tražit ćemo od MUP-a dokumentaciju koja nam treba da bi ustanovili sve. Inicijativa dolazi iz Ministarstva obrazovanja", rekao je Omerdić.

Close