Akcijom mladih bilećko naselje Jezerine dobilo igralište

Akcijom mladih bilećko naselje Jezerine dobilo igralište

Zahvaljujući inicijativi bilećke Omladinske organizacije "Jezerine", istoimeno naselje u ovoj opštini dobilo je višenamjensko sportsko igralište koje je juče svečano otvoreno uz prisustvo mnogobrojnih mještana, ali i ostalih Bilećana.

Timski rad - OO "Jezerine"

U naselju Jezerine živi veliki broj mladih i djece, koji do sada nisu imali adekvatan prostor za igru, pa otuda inicijativa "Jezerina" da se napravi igralište. Da svoju ideju sprovedu u djelo, ljudima iz ove omladinske organizacije na prvom mjestu pomogla je Međunarodna organizacija za migracije (IOM), kroz donacije Misije USAID-a u BiH, Vlade Velike Britanije i Italijanske ambasade u BiH. Projekat nosi naziv "Podrška mladima u lokalnim zajednicama", a svečanim otvaranjem igrališta završena je njegova prva faza.

Prema riječima Mata Vujovića, jednog od tridesetak članova koliko broji Omladinska organizacija „Jezerine“, njihov cilj bio je da aktiviraju što veći broj mladih. Srećan je, kaže, što su uspjeli u toj namjeri.

- Kroz ovaj projekat, aktivno je učestvovalo oko 50 volontera koji su svakodnevno radili za izgradnju ovog igrališta. Ono što je specifično za Omladinsku organizaciju „Jezerine“ jeste da je kod nas izražen taj duh zajedništva. Držimo se jedni drugih i ovo je jedan primjer da se zajedničkim radom, zajedničkim zalaganjem, može uraditi sve - istakao je Vujović.

Mato Vujović

Svoje zadovoljstvo urađenim na jučerašnjoj svečanosti izrazio je i projektni menadžer IOM-a Mirza Omerhodžić. On je rekao da je zadovoljan kako je projekat realizovan, te dodao da je posebno značajno što su glavni doprinos svemu dali mladi ljudi, čime je cilj ove akcije ispunjen.

- Ova inicijativa pokazuje ono što smo i mi željeli, da kroz projekat Podrška mladima u lokalnim zajednicama, mladima koji su bili dosta neaktivni, neuključeni u aktivnosti u svojoj zajednici i nisu davali neka konkretna rješenja kako poboljšati situaciju, damo šansu da nešto učine. Ovi mladi u Jezerinama su sami svojim trudom doprinijeli da ovo ovako izgleda, a to je proces koji smo željeli da imamo, tj. da mladi ljudi iz Bileće vode riječi o problemima koji su njima važni, da se vremenom uključuju u brojne druge projekte - rekao je Omerhodžić.

Mirza Omerhodžić

Budući da su za ovaj projekat bila potrebna dodatna finansijska sredstva, Omladinska organizacija "Jezerine" dobila je pomoć i od Opštine Bileća, u vidu novca i logistike.

- Opština Bileća je u prethodna tri-četiri mjeseca aktivno učestvovala, koordinirala, pružala logistiku i naravno finansijsku pomoć više od svih, kako je i red. Uložili smo preko 10.000 maraka materijala, a pružali smo i neophodnu logistiku proteklih mjeseci. Ovo je prva faza,  igraonica za dječije igralište treba da dođe ovih dana, a tu je i ljetnikovac - istakao je Radenko Popara, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Bileća.

Radenko Popara

Osim Opštine Bileća, izgradnju igrališta finansijski su podržali i brojni Bilećani kojima su ovom prilikom uručene zahvalnice.

Close