Amidžićeva supruga nakon privremenog zaposlenja primljena u Inspektorat

Amidžićeva supruga nakon privremenog zaposlenja primljena u Inspektorat

Gerila info je, u maju, objavila kako je supruga odbornika SNSD-a u Banjaluci, bivšeg zamjenika gradonačelnika Banjaluke i jednog od vodećih ljudi odbora te stranke u najvećem gradu Republike Srpske, Srđana Amidžića, Vanja, zaposlena u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove. Tri mjeseca kasnije Vanja Amidžić dobila je, objavio je portal Capital, najviše bodova na raspisanom konkursu za prijem novih radnika u ovoj republičkoj upravi.

Vanja Amidžić je, u maju, zaposlena u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove bez raspisivanja javnog konkursa ali je, odgovorili su tada iz ove institucije, sve urađeno u skladu sa zakonom.

Imenovana je angažovana u Odjeljenju za savjetovanje mikroprivrednih subjekata koji su registrovani kraće od godinu dana, kao i u slučajevima donošenja novih propisa koje ovi subjekti primjenjuju u svom poslovanju. Primarni cilj ovog Odjeljenja je da kroz organizovanje službenih savjetodavnih posjeta mikroprivrednim subjektima sa nadležnim inspektorima pruži stručnu podršku na licu mjesta kao oblik preventivnog djelovanja s ciljem spriječavanja nastanka nepravilnosti”, piše, između ostalog u majskom odgovoru Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Supruga banjalučkog odbornika na raspisanom i završenom konkursu za prijem novih radnika u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove dobila je najviše bodova. Konkursom su tražena dva radnika a druga na listi najuspješnijih kandidata takođe, objavljuje Capital, već radi u Inspektoratu RS.

Close