Anđušić nakon isključenja iz GO PDP-a: Poštujem stranačke odluke, pa se ne oglašavam

Anđušić nakon isključenja iz GO PDP-a: Poštujem stranačke odluke, pa se ne oglašavam

Narodni poslanik PDP-a Ljubiša Krunić potvrdio je za „Direkt“ da je sinoć iz trebinjskog Gradskog odbora ove partije isključen odbornik u Skupštini grada Trebinja Zoran Anđušić. Pored Anđušića, iz GO isključeno je još 12 članova.

Zoran Anđušić

Razlog je, navodi Krunić, to što nisu redovno dolazili na stranačke sastanke iako su, kako tvrdi, uredno pozivani.

“Jedan dio zbog toga, a drugi dio zbog neangažovanja za izbore 2018. godine. Anđušić je isključen iz oba razloga. On se nikako nije angažovao za izbore, za koga je radio ne mogu da tvrdim, ali za kandidate PDP-a nije sigurno”, istakao je Krunić.

Odbornik Anđušić za “Direkt” nije želio mnogo da komentariše, već je naglasio da je on i te kako disciplinovan i da zbog toga ne može u javnosti da istupa u ime PDP-a, jer mu je to zabranjeno.

Naime, u junu ove godine, na dan kada je Anđušić isključen iz Predsjedništva stranke, na kućnu adresu, pored odluke o isključenju, stigla je i odluka o tome da odbornici mogu imati medijske istupe isključivo uz saglasnost Predsjedništva PDP-a. Budući da je Anđušić iz Predsjedništva isključen, mogućnost za saglasnosti nije postojala, pa je kaže, odlučio da poštuje odluku koju je potpisao tadašnji predsjednik GO Slavko Vučurević i da ne istupa javno.

“Tu su i privatni razlozi. Ali ne želim sada ništa da komentarišem. Želim da vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika provedem u miru s porodicom, ne da se prepucavam s nekim”, poručio je Anđušić.

Ljubiša Krunić, pak, pojašnjava da je on mogao da diskutuje, ali da je za medijske istupe, ipak, trebala saglasnost Predsjedništva iz koga je isključen.

Podsjećamo, Anđušić je ranije za naš portal svoju političku pasivizaciju obrazložio privatnim problemima i obavezama.

Unutarstranački problem u trebinjskom PDP-u postoje, a oni će, ubijeđen je Anđušić, biti riješeni kada u Trebinje dođe vrh partije. Bude li to tako, Anđušićev status bi mogao biti riješen već sutra, jer zbog predstavljanja kandidata za gradonačelnika Trebinja, kako je najavljeno, stiže predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Close