Antifašisti u Šibeniku prekinuli promociju knjige koja negira Jasenovac

Antifašisti u Šibeniku prekinuli promociju knjige koja negira Jasenovac

Antifašisti iz Šibenika na nekoliko su minuta prekinuli promociju knjige "Radni logor Jasenovac" Igora Vukića, koja se sinoć održavala u šibenskoj biblioteci, prenosi portal sibenik.in. 

Foto: Šibenik in

Organizatori i dio posjetitelja nisu dali Zoranu Restoviću, predsjedniku Udruženja antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije, da pročita imena Šibenčana ubijenih u Jasenovcu, pa su antifašisti izašli iz multimedijalne dvorane biblioteke.

Portal piše da su se antifašisti odlučili na ovu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizuje ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor.

Već u prvoj rečenici predstavljanja knjige istaknuto je da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i po. Logoraši su za okrepu dobijali raznorazne povrćne supe, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

"Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu", kazao je Restović, nakon čega je nastala dvominutna prepirka.

Više detalja pogledajte OVDJE

Close