Beograd: Protest u Studenjaku

Beograd: Protest u Studenjaku

Studenti u Beogradu večeras protestuju zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Krenuli su u protestnu šetnju, uzvikujući "Nećemo kući". Najavili su da ako se sutra do 18 sati ne ozvaniči odluka da studenti ostanu u domovima, da će krenuti ka Vladi. Sada se kreću, kako navode, ka Skupštini, javlja N1

protest-studenjak

 

Predstavnica inicijative "Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada" uživo na Fejsbuku prenosi protestnu šetnju studenata, koji poručuju da neće napustiti svoje sobe. Kažu da su spontano izašli večeras ispred Studenjaka, a zatim i krenuli ka gradu, a da će sutra predati svoje zahteve upravnicima.

Jedna grupa studenata blokirala je raskrsnicu između Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra, kod Vukovog spomenika, javlja reporter N1.

Blic javlja da domovi za smeštaj studenata u Beogradu ipak neće biti zatvoreni, već da će biti nađeno rešenje za povećanje epidemioloških mera u njima, a da je to dogovoreno kasno večeras "posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa studentima". Reagujući na ovo, studenti poručuju "da ne prihvataju polovične informacije", već da traže zvaničnu odluku, kao i da idu večeras ka Skupštini.

Beta javlja da su se studenti okupili i ispred domova na Voždovcu, gde su jednom trenutku blokirali saobraćaj u Ulici vojvode Stepe, a da su studenti krenuli i sa Zvezdare.

Tokom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu reagovali su lupanjem u šerpe.

Na mesto gde su okupljeni studenti došla je i policija, dok studenti duvaju u pištaljke, lupaju u šerpe i viču "UA".

Vučić je večeras na RTS-u najavio da da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni u okviru novih mera zbog širenja koronavirusa.

Trenutno su na fakultetima u Beogradu ispitni rokovi u toku.

Close