Beskućnica anđeoskog glasa

Beskućnica anđeoskog glasa

Snimak žene koja peva Pučinijevu operu u metrou, a koji je napravio policajac u Los Anđelesu, postao je pravi hit na društvenim mrežama. 

Policajac Hektor Guzman je bio očaran predivnim glasom koji je odjekivao podzemnom železnicom. Snimak je podelio na društvenim mrežama prikupivši više od 270 hiljada pregleda za samo tri dana.

Nakon toga je otkriveno da je reč o Emili Zamurki (52). Rođena je u Rusiji gde je pohađala muzičku školu i naučila da svira violinu i klavir. U Ameriku je stigla pre 24 godine, a isprva je podučavala druge sviranju violine. Uskoro je imala zdravstvene probleme i ogromne bolničke račune, a zarađivala je svirajući na ulici. Nakon što joj je ukradena violina vredna 10.000 dolara, izbačena je iz stana na ulicu.

"Spavala sam gde god sam mogla, ulice su bile sigurne, Bog me štitio", rekla je.

Voli da peva u metrou zbog akustike koja je podseća na nastup u sali i nada se da će joj novopečena slava pomoći da stane na noge.

"Biću jako zahvalna svakome ko pokuša da mi pomogne da se sklonim sa ulice i nabavim svoj dom i instrument", rekla je Emili, prenose mediji.

"Četiri miliona ljudi Los Anđeles zove svojim domom. Četiri miliona priča. Četiri miliona glasova... Ponekad morate zastati i poslušati jedan glas kako biste čuli nešto predivno", napisano je uz snimak koji je objavljen na nalogu policije Los Anđelesa.

 

Close