Bezobraženje na Preobraženje

Bezobraženje na Preobraženje

“Nama ni Bog ne može pomoći”, pomislio bi prosečan građanin gledajući kako se danas državni helikopter u privatne svrhe spušta na gradski stadion u Gacku. Pomislio bi građanin, ali takvih, na sreću nema mnogo. Podanici, kojih je sada već armija, ne vide nikakav problem u ovoj demostraciji moći i samovolje.

Foto: Žurnal.info

Milorad Dodik je danas iskoristio, tačnije zloupotrebio, helikopter u vlasništvu Republike Srpske u stranačke svrhe. To je sve što javnost treba da zna o njegovom letenju od Banja Luke preko Doboja, do Hercegovine.

Iako je javni servis pretvoren u režimski medij izvestio da je član Predsedništva BiH leteo za Hercegovinu, to ne menja činjenicu da je u helikopteru u stvari bio partijski lider koji je u osvit izborne kampanje obilazio svoje stranačke adute u Hercegovini.

Preobraženje koje je slave Doboj i Trebinje Dodik je, izdajući se kao državni funkcioner, iskoristio za obavljanje svojih stranačkih poslova. Time je jasno pokazao gde leži stvarna moć i šta je njemu prioritet.

Tokom posete svako je dobio zadovoljenje i našao svoju računicu.

Kandidati za načelnike i liste SNSD-a za lokalne skupštine pažnju i podršku od, za njih, vrhovnog autoriteta.

Predsednik SNSD-a je špartajući Hercegovinom nahranio sujetu o ruhu, kruhu i kerozinu plaćenom iz javnih sredstava.

Čak je profitirao i lokalni ugostitelj u čijem restoranu je organizovano druženje i zakuska.

Na gubitku je samo bila država i oni koji se nadaju životu dostojnom čoveka.

Nije bilo potrebno da Dodik uzvikne:„Država, to sam ja!”. Jasno je demonstrirano danas da je država u terminalnoj fazi. U medicinskoj terminologiji to je stanje u kome nema izlečenja i za koje se očekuje da će rezultirati smrću.

U društvenoj stvarnosti, to znači da više nema potrebe da se prikriva i u oblande uvija zloupotreba državnih resursa i javnih sredstava.

Takva praksa ne samo da nije kažnjiva, nego je poželjna u zemlji u kojoj predugo važi zakon jačeg.

A građanima je ovaj događaj bio jasna poruka. Država jeste jedna partija. Ko nije u stranci, egzistira na sopstvenu odgovornost, a može da mu se desi i da bude pretvoren u pariju, nevidljivu za sistem.

I, za kraj, u gradiću u kojem je korona u ekspanziji, u zatvorenom prostoru se družilo bez maski. Ukoliko je događaj iskorišten za stvaranje imuniteta krda, možda od eksperimenta korist bude imala i šira zajednica.

Sigurnost uliva činjenica da je nazočan bio najmanje jedan doktor. Verujemo da ne bi prisustvovao nečemu što se kosi sa preporukama profesije.

Close