Bh. šljiva ne pada

Bh. šljiva ne pada

Pričama o obojenoj revoluciji, podmetanjima Zapada, izdajničkoj državnoj i patriotskoj entitetskoj vlasti zamajavali su nas i prethodne nedelje. Uprkos slatkorečivosti, alarm da vam nešto važno izmiče dok vam pričaju bajke, zvoni u podsvesti.

50 nijansi šljive

Cenu goriva kod nas možemo zaštititi kao brend, takoreći našu šljivu, da se ne zaklanjamo iza neke afričke. I kada na svetskom tržištu pada - kod nas raste. A kada raste tamo, ovde raste još brže. Dodik je u marketingu otišao korak dalje i napravio distinkciju između bh. i RS polovine šljive. Slične su, ali ova RS još je bolja - držimo je visoko, a opet daleko pristupačnije nego drugi, pa svi dolaze da je uzmu od nas. Otuda, ne shvata proteste - našta to i čemu, pita se on. Odgovor znaju, naravno, mnogobrojni savetnici i analitičari - ujdurma Zapadnih sila.

Za proteste ne haje ni Željka Cvijanović. Ona se potpuno dala u kampanju. Susrela se sa Trampovim marketinškim magovima, pa sad od nje možemo očekivati čuda. Doduše, nekima smo u sedmici iza nas svedočili. Kaže da nema problema da zatraži podršku za mesto predsednice od boraca, poljoprivrednika, penzionera, jednom rečju, svih stanovnika, jer nema kome nije pomogla. Nastaviće, tvrdi, da radi dobar posao za Srpsku. Ako to nije optimizam za Ginisa, nije ni za manje. A Trampovi stručnjaci asociraju na tkače iz bajke. Samo će sada, umesto za cara, novo odelo tkati za Željku.

U toj trci konja ne manjka ni koalicionim partnerima. Đokić, recimo, očekuje najmanje sto hiljada glasova. Valjda kao nagradu za sve čime je zadužio narod, recimo, za ukidanje koncesije, informacione tehnologije i ugradnju. Tehnologije, ne sebe. Reče da oseća novi optimizam. Ne sumnjamo. Postigao je u ovoj zemlji ono što ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti.

Za njim ne kaska ni Pavić koji, začudo, takođe, očekuje sto hiljada glasova. Posebno se kladi na mladog Nešića, pravog izdanka kadrovskog uzgoja koji se u DNS-u lako prima. Možda zato što znaju čemu da daju primat kad biraju između lukrativnog i patriotskog.

Kandidat za predsednika Vukota Govedarica je sa “Jaje festa” iz Donjih Žabara najavio pobedu. Da li je ovo signal da je i za Govedaricu uputno da angažuje Trampove stručnjake? Pravilo nalaže da tamo može da bude, ali da se ne oglašava. U protivnom će se sledeći put oglasiti i iz okoline Gornjeg Milanovca gde spremaju Mud(r)ijadu.

I dok se naši kandidati nadmudruju, počeo je protest zbog cene goriva. Dodik je poručio da će razbacati auta i odblokirati puteve, ali je reakcija izostala. Valjda dok ne izađu traktori.

Hrvati su se bavili fudbalom. Sud u Osjeku je Zdravku Mamiću izrekao kaznu od 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Mamić je, hrabro i patriotski, dan pre toga prešao u BiH. Sad u Međugorju, uz jagnjetinu i blatinu, komentariše presudu. Osuđuje one koji su rekli da je pobegao, jer je on u stvari doputovao i tako pokazao da je, dok armija mladh ljudi odavde beži glavom bez obzira, za Mamiće i njemu slične BiH obećana zemlja.

To će tako biti sve dok ignorišemo instinkte i dok alarme gasimo još u podsvesti.

Close