Bileća: Stranački sukobi iznad javnog interesa

Bileća: Stranački sukobi iznad javnog interesa

Bilećki odbornici ni danas nisu zasjedali. Sjednica sa devet tačaka dnevnog reda ponovo je odgođena. Iako su na početku imali kvorum, bez njega su ostali nakon što su sjednicu napustili odbornici vladajuće koalicije.  

Naime, na sjednicu je došlo 12 odbornika, dok je odsutno bilo šest odbornika vladajuće koalicije i jedan odbornik opozicije. Nakon sastanka predsjednika četiri kluba odbornika koji djeluju u sastavu bilećke Skupštine klub odbornika SNSD-a je napustio današnje zasjedanje, poslije čega je Skupština odgođena.

Nisu postigli dogovor oko smjene predsjednika Skupštine Srđana Rogana, a nisu se ni usaglasili oko dnevnog reda. Odbornik SNSD-a Ljubo Vuković tražio je odgađanje sjednice, nakon čega je napustio zasjedanje.

Raskol u lokalnom SNSD-u?

Sve je rezultat raskola u bilećkom SNSD-u, tvrdi lokalna opozicija.

„Ovo je još jedna manipulacija predsjednika Skupštine Srđana Rogana nama i građanima. To je dokaz da SNSD-a u Bileći nema, da su razjedninjeni i podijeljeni i da to više niko ne može sastaviti“, smatra SDS-ov odbornik Miodrag Uljarević.

Za Šešeljevog radikala Dražena Dunđera za sve je kriv Ljubo Vuković koji nije podržao prijedlog klubova odbornika "Zvezdano nebo", SDS-a i DNS-a da smijene predsjednika Skupštine Srđan Rogan.

„Žalosno je to da SNSD sazove skupštinu i da se ne pojave. Mi smo ovdje danas trebali da diskutujemo i da pokažemo građanima da je opozicija spremna da preuzme ovu opštinu. Ovdje je i opozicija nesigurna“, kaže Dunđer.

Mediji prenose kako je problem u funkcionisanju lokalnog SNSD-a u kome se navodno sukobljavaju dvije strane – jedna koja stoji uz načelnika Aleksića, a druga koju predvode braća Vuković, odbornik Ljubo i narodni poslanik Radovan. Vukovići, navodno, žele da Aleksića nakon povlačenja sa mjesta načelnika naslijedi Vukovićev šura Mihajlo Vujović, aktuelni opštinski menadžer.

Da u SNSD-u, ipak, nema problema uvjerava načelnik Bileće Miljan Aleksić koji za "Direkt" kaže da će se povući sa načelničkog mjesta kad se za to steknu uslovi.

„To znači da ću se povući kad bude momenat da ne nanosim štetu ni stranci ni građanima. Možda to bude i prije sljedećih izbora. Umjesto mene će doći onaj ko bude moj zamjenik“, kaže Aleksić.

Na pitanje da li bi volio da to bude aktuelni menadžer Mihajlo Vujović, oko koga se navodno razilaze u mišljenju dva tabora SNSD-a, Aleksić kaže da bi on lično volio da to bude Vujović.

Da je u SNSD-u sve najnormalnije saglasan je i Ljubo Vuković. Problem je, po njegvom mišljenju, DNS. Zbog njega, tvrdi, većina ne funkcioniše dobro.

„Sa SNSD-om se nista loše ne dešava, neko hoće da se poštuje nečije mišljenje, ali ja mislim da treba poštovati stav stranke“, rekao je Vuković.

Odbornik DNS-a u bilećkoj Skupštini Slavko Dangubić rekao je da je zatečen optužbom Vukovića da sa ovom strankom ima najviše problema, navodeći da ne vidi u čemu je problem. On je naveo da je na sastanku klubova odbornika tražio smjenu predsjednika bilećke Skupštine Srđana Rogana jer "javašluk i haotično stanje" u Bileći ne vode ničemu.

Odbornici su danas trebali da se izjasne, između ostalog, i o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ te osnivanju javne ustanove „Razvojna agencija opštine Bileća“.

Svoje obraćanje pred bilećkom Skupštinom drugi put je otkazao i biznismen, hercegovački knez Rodoljub Drašković.

Ovo je treći put uzastopno da odbornici odgađaju održavanje sjednice. Tako su na čekanje stavili brojne prijedloge o kojima se još nije raspravljalo. Nerad i nemar onih kojima su građani dali da odlučuju u njihovo ime, građani imaju priliku da kazne već sljedeće godine na lokalnim izborima.

Close