Bilećanin Miloš Perović: " Najbolja polusezona u dosadašnjoj karijeri"

Bilećanin Miloš Perović: ” Najbolja polusezona u dosadašnjoj karijeri”

Prošlog ljeta, dres derventskog Tekstilaca zamijenio je onim Krupe na Vrbasu i nije pogriješio. Sa mnogo uspjeha, Bilećanin Miloš Perović (27) posljednjih godina igra na prvoligaškim terenima Srpske, no ova polusezona najbolja je do sada u njegovoj karijeri.

milos-perovic

Nada se da će rodna Bileća ponovo postati fudbalski grad - Miloš Perović

U prilog tome, govore činjenice oslikane kroz rezultate, ali i golove. Krupa na Vrbasu jesenji je šampion Srpske, a "hecegovački matador" čak 13 puta zatresao je mrežu protivničke ekipe, pa samim tim i prvi je "topnik" lige sa 13 pogodaka nakon prvog dijela šampiona.

Za naš portal, govorio je o polusezoni iza nas, ali i tome, kako je pun pogodak kada je stavio paraf na vjernost timu iz kanjonu Tijesno.

"Stvarno moram reći da je odlična sezona iza mene, sigurno da sam uživao na terenu i igrao najbolji fudbal u karijeri. Plod te igre je što sam najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske", kazao je napadač Krupe na početku našeg razgovora.

Krupa je jesenji šampion sa 36 bodova, a odmah iza njih su dobojska Sloga, Sloboda iz Novog Grada te fočanska Sutjeska. Borba za titulu odlučiće se na proljeće.

milos-perovic

Nada se da će Krupa zadržati lidersku poziciju

"Mislim da smo najviše pokazali i da smo zasluženo jesenji šampioni prvoligaškog karavana. Stvarno sam prezadovoljan što sam ljetos potpisao za Krupu, ispostavilo se kasnije kao pravi potez kako za mene, tako i za klub", jasan je Perović.

Perović, koji je između ostalih nastupao za trebinjski Leotar, banjalučki Borac, gatačku Mladost, teslićki Proleter, Slobodu iz Mrkonjić Grada, te već pomenuti Tekstilac, apostrofira ujednačenost lige, te više kvalitetnih ekipa , kako sa ozbiljnim igračkim kadrom, tako i sa sjajnim pojedincima koji u svakom momentu mogu riješiti pitanje pobjednika.

"Definitivno dugo igram ovu ligu i mogu reći da nikada nije bila ovako ujednačena, nekoliko ekipa izdvojilo se pri samom vrhu. Možda to nije kvalitet kao nekih prethodnih godina, ali nije ni za potcijeniti. Ekipa zaista ulazi u svaku utakmicu maksimalno motivisana i fokusirana, bilo da igramo na domaćem ili gostujućem terenu što potvrđuje i brpj osvojenih bodova nakon 15 odigranih kola", dodao je Perović koji se nada da će Krupa zadržati lidersku poziciju i poslije pauze.

Raduje ga povratak Hercegovca

Nakon punih šest godina, seniorski fudbal vratio se u Bileću. Fudbalski klub Hercegovac, nakon pauze ponovo je aktivan i kada je seniorski pogon u pitanju. Perović, koji je dijete tog kluba, sa osmjehom na licu i sa nadom da će Bileća ponovo biti fudbalski grad, prokomentarisao je i taj značajan segment kada je njegov matični klub u pitanju.

milos-perovic

Miloš Perović čvrsto stoji na zemlji i zelenom "tepihu"

"Naravno da pratim sve u vezi Hercegovca, upoznat sam sa svim detaljima, tu imam puno drugara koji igraju. Srećan sam što se Hercegovac konačno vratio, sve pohvale za mlađe ljude koji su ušli u klub, koji su takođe moji prijatelji", zaključio je Perović.

FK Hercegovac je inače član Regionalne lige Republike Srpske grupa "Jug" i već je jednom nogom na drugoligaškom "Istoku", a Miloš Perović čvrsto stoji na zemlji i zelenom "tepihu", bilo onom sa "vještačkom" podlogom iz Krupe ili sa nekog neugodnog gostovanja širom Srpske, u nadi da će ponovi fudbalsku "jesen", te što prije rešetati mreže premijerligaških golmana i biti "noćna mora" protivničkim odbranama.

Close