Bivši HET-ov direktor ćuti o razlozima svog odlaska

Bivši HET-ov direktor ćuti o razlozima svog odlaska

Imenovanje Milana Mitrovića, sina bivšeg direktora “Hidroelektrana na Trebišnjici” Marka Mitrovića, za novog direktora za upravljanje sistemom u ovom preduzeću rezultat je unutarstranačkih previranja u trebinjskom SNSD-u, kažu upućeni. Nadzorni odbor HET-a za “Direkt” tvrdi da je Mitrovićev prethodnik Aleksandar Vujić podnio ostavku na direktorsku poziciju. Vujić, pak, javnosti ne želi da otkrije šta se zaista desilo.

Aleksandar Vujić

“Jedna od tačaka juče održanog Nadzornog odbora bila su i kadrovska pitanja, a pošto je vršilac dužnosti İzvršnog direktora za upravljanje sistemom HET-a  g-din Aleksandar Vujić podnio ostavku, na prijedlog Matičnog preduzeća, za vršioca dužnosti izvršnog direktora za upravljanje sistemom imenovan je diplomrani inženjer elektrotehnike g-din Milan Mitrović, pri čemu su za njegovo imenovanje glasali svi  članovi Nadzornog odbora”, kaže za “Direkt” Blagoje Šupić, predsjednik Nadzornog odbora HET-a i dodaje da članovi ovog tijela “postupaju po instrukcijama svojih vlasnika – ERS-a, Penzijskog fonda i malih akcionara.

Vujić nije želio da govori na ovu temu. Na pitanje “Direkta” da li je smijenjen ili je svojevoljno otišao, samo kratko poručuje: “Drugi ćemo put o tome, biće prilike, pozdravljam vas.”

Upućeni kažu da je Vujićev odlazak sa ove direktorske pozicije posljedica sukoba između direktora HET-a Gordana Mišeljića i Ilije Tamindžije, izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove i SNSD-ovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kao što su se nekada u Hercegovini sa koljena na koljeno, uz gusle, prenosile narodne pjesme, tako se danas prenose direktorske fotelje. SNSD-ov Marko Mitrović bio je sedam godina direktor HET-a. Smijenjen je 2014. godine, čemu je prethodio njegov odlazak sa čela trebinjskog SNSD-a na kojem ga je zamijenio Luka Petrović.

Mitrovićev sin Milan u direktorsku fotelju HET-a došao je iz Elektroprivrede RS, čiji je Luka Petrović generalni direktor. U ERS-u je Mitrović radio na poslovima u Direkciji za proizvodnju koji se uglavnom odnose na prikupljanje podataka o planiranom radu hidroelektrana i termoelektrana za naredni dan.

Close