Bojićeva sveža krv  i ostala čuda

Bojićeva sveža krv i ostala čuda

Čudima nikad kraja u ovom kutku planete u koji su, tvrde naši političari, upravljene oči svetskih moćnika. Otuda je sasvim razumljivo što se moderni trendovi na međunarodnoj, automatski reflektuju na domaću političku scenu.

Vesnici proleća

Pa tako, u momentu kada se Tramp pojačava zamenjujući Reksa Tilersona šefom CIA-e i to objavom na Tviteru, njegov ispisnik Marko Pavić se, objavom na sva zvona, osnažuje preletačima. Za razliku od rode Prvoja koji se šestu godinu zaredom iz Afrike vratio u isto selo, Prvoje Bojić je betonsko SDS selo zamenio tzv. DNS lajt varijantom i doneo svežu krv u jato ocvalog Pavića. Kako bi eliminisali prolećni umor (više od godina nego od proleća) spekuliše se da će u DNS aterirati i cela Narodna stranka sa Ognjenom Tadićem na čelu. Nismo preterano optimistični. Kažu da je za vampire korisna samo krv nevinih. Sa iskustvom koje ih prati, Bojić i Tadić od pomoći neće biti.

Kad smo već kod nevinih žrtava, Ministarstvo saobraćaja i veza je stava da kvota na magistralnom putu kod Glamočana nije ispunjena. Poništilo je nalog inspekcije za uklanjanje naplatnih kućica, bez obrazloženja koliko krvi treba da se pusti da se umilostive nečiste i ostale putne sile. Za sada, u trogodišnjem skoru je dvoje mrtvih, troje teško, 11 lakše povređenih i 48 nezgoda. Teši i ohrabruje što se niko ne oseća odgovornim.

Međutim, za razliku od DNS-a koga je ove nedelje baš krenulo (u žargonu bi se reklo “k’o budalu”), zvezde u glavnim kućama Vlade (policija i finansije) bile su u retrogradnom hodu. Rampa je stavljena na nabavku radara. I to baš u trenutku kada je otkrivena formula pretvaranja javnog u privatno. Opštepoznata je stvar da se na ovim prostorima naučna dostignuća nikada nisu bila na ceni. No, tradicionalno, ni naši inventori u ministarskim redovima ne odustaju tako lako.

U ovoj nedelji je i Vlada proslavila svoj peti rođendan. Sad, kad se osvrnemo, od tog marta 2013. mnogo je postignuto. Da bi nama bilo bolje i kako bi nam produžila životni vek, Vlada je morala, recimo, da usmrti tri banke. Ali, kriminal i korupcija, jer se neguju redovno, prosto bujaju, što je rezultat koji ne treba potceniti.

Za vreme ove Vlade smo izdvajali solidarni porez, sredili nasipe, utvrdili zaštitu, očistili korita reka. Što se nas tiče, potop može da počne.

U bratskoj Rusiji u nedelju su održani neizvesni predsednički izbori. Nas, naravno, ne muči pitanje ko će pobediti nego na kom je biračkom mestu glasao Milorad Dodik. Neko pomenu Lubjanku. Živi nismo dok ne saznamo. Služba predsednika se do ovog trenutka nije oglasila. A vi, ako saznate, javite i nama.

P.S. Ironija, slučajnost ili namera, tek u akciji policje u Tuzli kodnog naziva "Ronhil" zaplenjen je duvan u vrednosti oko 80 hiljada evra. Pitamo se kakve emocije ova informacija budi kod predsednika.

Close