Borenović za Direkt: Rogan će biti isključen iz PDP-a ako podrži SNSD

Borenović za Direkt: Rogan će biti isključen iz PDP-a ako podrži SNSD

Odbornik PDP-a u bilećkoj Skupštini Srđan Rogan biće isključen iz ove stranke ukoliko zaista podrži novu većinu okupljenu oko načelnika opštine Miljana Aleksića (SNSD), potvrdio je danas za „Direkt“ predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Rogan je ranije za “Direkt” izjavio da je “njegova stranka procijenila da je njegov potez najprihvatljivija opcija”, ali Roganove tvrdnje danas je demantovao predsjednik stranke Branislav Borenović.

Stav PDP-a je, kaže Borenović, jasan - nikakav dogovor sa SNSD-om ne dolazi u obzir.

„Sinoć je bila sjednica Opštinskog odbora PDP-a u Bileći i većinom glasova je odbačena mogućnost da PDP pravi koaliciju sa SNSD-om i partijama okupljenim oko ove stranke. Zaključak je da zatražimo od našeg odbornika da ne podrži tu koaliciju i mi smo to uradili. Vidjećemo kako će se ponašati“, kazao je Borenović za „Direkt“.

Podsjećamo, prema našim nezvaničnim saznanjima, razlozi za Roganov „transfer“ leže u tome što mu je ponuđeno da bude stari-novi predsjednik Skupštine opštine. On je negirao ove navode, te ustvrdio da je za njegovu odluku presudno bilo to što „želi da pokuša da uradi nešto za Opštinu“. Šta to tačno – nije precizirao.

Close