Cicko Bjelica ne mari za koronu, kupuje auto od 40.000 KM

Cicko Bjelica ne mari za koronu, kupuje auto od 40.000 KM

Dok lokalne zajednice u cijeloj zemlji strahuju od negativnih posljedica koje će virus korona imati na njihove budžete, zbog čega veoma oprezno troše svaku marku, Milovan Cicko Bjelica, načelnik Sokoca kupuje automobil vrijedan 40.000 maraka, saznaje portal CAPITAL.

Bjelica planira da iz opštinske kase koju pune građani nabavi metalik crvenog dizelaša koji zadovoljava EURO 6 ekološke standarde, sa zapreminom motora od najmanje 1.500 kubika, rezervoarom od minimalno 60 litara i kapacitetom prtljažnika od 500 litara.

Takođe on traži da automobil posjeduje elektronski program stabilnosti, kontrolu kočenja pri nizbrici i otežanim uslovima, elektronsku blokadu motora, sistem kontrole pritiska u gumama, prednja led dnevna svjetla , alu felge, kožni volan.

Obaveza ponuđača je da pruži garanciju od pet godina na vozilo bez obzira na kilometražu“, navodi se u javnom pozivu.

Inače, rok za dostavljanje kovertiranih ponuda je 30. mart kada će biti i javno otvaranje istih.

Bjelica: Kupujemo vozilo za komunalnu policiju i nadzor lica u izolaciji

Načelnik opštine Sokolac Milovan Cicko Bjelica rekao je da je automobil koji opština kupuje namijenjen komunalnoj policiji koja već godinu dana nema sopstveno vozilo, a koje joj je neophodno i zbog pogoršane epidemiološke situacije i kontrolisanja stanovnika koji su u izolaciji zbog prevencije širenja virusa korona.

„Odjeljenje komunalne policije nema nikakav automobil, do prošle godine su raspolagali jednom starom Ladom Nivom starom 20 godina koja već godinu nije u voznom stanju, rashodovana je i otpisana. Opština nema terensko vozilo, a trenutna situacija zahtijeva da su komunalni policajci stalno na terenu kako bi kontrolisali sprovođenje svih mjera u vanrednoj situaciji“, rekao je Bjelica.

Dodao je da je potreba za vozilom tim veća jer imaju 600 kilometrara makadamskih puteva, te da im je potrebno izdržljivije auto.

„Imamo 114 lica pod nadzorom i to će se sigurno povećavati“, kazao je Bjelica.

Close