Čime smo to počeli 2018.

Čime smo to počeli 2018.

Političke elite nas nisu izneverile. Od najluđe noći luđi je bio dan koji joj je prethodio, a u kome se, u NAŠEM helikopteru dovezla Ceca na privatnu žurku u Banjaluku (eto nehotice rime). Slika i komentar koji je narečena peva(lj)čica objavila na Twitteru su istina. Objašnjenja koja su usledila - uvreda. Ne znam kako ste se vi osećali, ali spoznaja da (vas) ne laže samo predsednik nego i ceo Helikopterski servis je nešto od čega se teško oporavlja. Ima li ovde iko više integriteta? Profesionalnog dostojanstva? Bilo ko?

Ali, nije to kraj januarskim čudesima. Možda se to i očekuje u mesecu koji tesno povezuju sa čarolijom. Usledila je Parada ponosa. Dan republike - zastave i kolone automobila. Koledari i cirkuske jahačice. I Dodik sam, sredinom džade. Ne može nam niko ništa. Uhvatio belu liniju. Tviteraši su sliku već imenovali kao: alkotest. I Pukni Zorro. Zita-Jones može da dođe. Poslaće predsednik helikopter i po nju.

Potom smo se, otrežnjeni, bavili čašću. SrBskom, naravno. Predstavnici ove organizacije iz Srbije i njihovi pajtaši (još neregistrovani u BiH), od ranije, listom, poznanici policije, a sada nabildovani humanitarci, zaposeli su Skupštinu RS. Da ta institucija do sada nije videla čuda kojima se nije nadala, od uvođenja policije, igranja skrivalice sa opozicijom, do iznošenja Ranke Mišić, rekli bismo - skandal! Ovako - opušteno. Institucija je već uništena. Pristojnom čoveku odavno tamo nije mesto. A i znate šta kažu za Stevandićeve goste - kakva je bila žurka, dobro je što ne laju.

Nastavak januara je doneo atentat na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj tragičan događaj razotkrio je prirodu tamošnjeg sistema. Kosovo je sada Kolumbija, u raljama mafije koja je zaposela institucije i drži u strahu građane. Otkrila je i da su dva predsednika, Vučić i Dodik, jedan drugom uvek alibi. Potonji je prvom bio alibi za neodlazak na sahranu. Verujemo da će Dodik ovu uslugu brzo naplatiti. Očekujemo podršku Vučića već u oktobru u vreme predizborne tišine. Podrška Irineja biće gratis.

Poslednja nedelja januara je protekla manje-više mirno, pa ćemo se kratko osvrnuti na još jedan utisak iz prvog meseca.

Pasoš je po definiciji isprava za putovanje u inostranstvo. Za sve osim za omladinu SNSD-a koja je pokazala da je u stanju da braneći nanese najveću štetu, da obesmisli i ruglu izvrgne sve čega se uhvati. Zaboga, ne branite nas više!

Close