Čubrilovićev DEMOS okuplja odbornike u trebinjskoj Skupštini

Čubrilovićev DEMOS okuplja odbornike u trebinjskoj Skupštini

Novoosnovani Čubrilovićev DEMOS u trebinjskoj Skupštini trebalo bi da ima i svoje odbornike, rekao je ovo danas predsjednik inicijativnog odbora ove partije u Trebinju Slobodan Šaraba.

Foto: Direkt

Na naše pitanje na koje odbornike misli, Šaraba je kazao da su u toku pregovori sa nekoliko odbornika koji ne pripadaju nijednoj političkoj partiji i koji u Skupštini djeluju kao nezavisni.

Dva odbornika DNS-a Petar Ivanković i potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić ne pregovaraju sa Čubrilovićevim DEMOS-om, potvrdio je Šaraba.

„Mi već tamo imamo određene razgovore.  Nije to tajna. Tu je veći broj odbornika koji nisu dio nijedne političke partije, oni su u razgovorima sa nama, tu može da bude nešto, a može i da ne bude“, kazao je Šaraba.

Nezavisnih odbornika u trebinjskoj Skupštini sada je troje. U pitanju su Dušan Kovač, bivši SDS-ovac, koji je nakon izlaska iz ove stranke dobio posao u Hidroelektranama na Trebišnjici, te bivši PDP-ovci Neđo Ćebedžija i Nenad Šarenac. Obojica su PDP napustila nedugo nakon lokalnih izbora 2016. godine, od kada, kao nezavisni odbornici, podržavaju odluke lokalne vlasti.

Kako "Direkt" nezvanično saznaje, u pregovore sa DEMOSOM bi mogao da uđe i PDP-ov Zdravko Kašiković, koji je mandat u lokalnoj skupštini dobio nakon što je Ljubiša Krunić prihvatio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).

Dušan Kovač za “Direkt” nije želio ništa da komentariše, navodeći da ne zna o kakvim se pregovorima radi.

Nenad Šarenac uvjerava da on sa DEMOS-om ne pregovara, a isti odgovor dao je i Neđo Ćebedžija.

U telefonskom razgovoru ni Zdravko Kašiković nije bio razgovorljiv.

“Nemam komentar za vas. Nisam ništa slušao, ja sam na poslu”, kazao je kratko.

DEMOS će na prijevremenim izborima u Trebinju podržati SNSD-ovog Mirka Ćurića u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja, naglasio je predsjednik Nedeljko Čubrilović.

Napomenuo je da će do kraja marta biti formirani svi opštinski i gradski odbori ove stranke širom Republike Srpske, a u narednom periodu biće izabran i predsjednik gradskog odbora ove partije u Trebinju.

Prethodno, Čubrilović se sastao sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, ali u kratkom obraćanju medijima nakon sastanka mogle su se čuti samo hvalospjevi gradskoj vlasti. Iako je bilo najavljeno da će se Čubrilović u svojstvu predsjednika NSRS sastati i sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) Lukom Petrovićem, on je na sastanak s Petrovićem došao sa članovima svoje političke partije. Javnosti nije poznato o čemu su razgovarali, budući da izjava za medije nije bilo.

Close