Ćurić proglasio izbornu pobjedu

Ćurić proglasio izbornu pobjedu

SNSD-ov Mirko Ćurić proglasio je večeras pobjedu u izbornoj trci za gradonačelnika Trebinja.

Prema njegovim riječima, prebrojani su glasovi sa svih biračkih mjesta, a rezultat je 70 na spram 30 odsto u njegovu korist. Ćurić se zahvalio građanima i istakao da je ovakav izborni rezultat nastavak podrške politici koju je vlast u Trebinju, na čelu sa SNSD-om, vodila prethodne dvije godine.

Kako je saopšteno u štabu SNSD-a, prema podacima njihovih posmatrača, Ćurić je osvojio 9.728 glasova, a njegov protivkandidat Saša Borjan 4.511 glasova.

Borjan nije želio da se obrati javnosti.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović zahvalio se svim građanima koji su izašli na izbore, posebno Trebinjcima koji su imali dovoljno savjesti da glasaju za Sašu Borjana.

"Nažalost, od početka smo znali da su neravnopravni uslovi, svi javni resursi i Vladine institucije su bili korišteni u korist Mirka Ćurića. Nešto se slično moglo očekivati, naš cilj je bio da imamo oko 40 posto, imamo 35. Dr Borjan je osvojio nešto oko 4.500 glasova, a znamo da su SDS i PDP na posljednjim izborima imali nešto oko 4.700. Dakle, rezultat opozicionih glasova je ostao gotovo isti, dok je sa druge strane primjetno da veliki broj glasača SNSD-a, uprkos snažnom pritisku, nije izašao na izbore. Nažalost, još uvijek Trebinjci i Hercegovci ljube lance, ali mi ćemo se boriti da se skinu okovi i lanci sa ovog naroda. Drugo poluvrijeme će biti naredne godine u oktobru, a za to vrijeme ćemo se spremiti da oslobodimo Trebinje od okupacije", rekao je Vukanović.

Close