Ćurić: Zaraženi se definitivno nisu zarazili na političkim skupovima

Ćurić: Zaraženi se definitivno nisu zarazili na političkim skupovima

„Naš cilj nije da po svaku cijenu zatvaramo objekte, naš cilj je da je zdravlje ljudi prioritet, ali isto tako da nam je neophodno da privreda radi. Smatramo da je moguće i da se poštuju mjere i da objekti rade, a svi koji to ne budu poštovali, biće sankcionisani“, kazao je danas novinarima Mirko Ćurić, komandant trebinjskog Štaba za vanredne situacije, nakon sastanka ovog tijela.

Mirko Ćurić

Prema njegovim riječima, na današnjoj sjednici nisu razmatrali uvođenje novih mjera, već će insistirati da se poštuju mjere koje su već donesene.

Na pitanje portala „Direkt“ koliko su za naglo povećanje broja zaraženih odgovorne političke stranke u Trebinju, jer u predizbornoj kampanji nisu poštovale propisane mjere, i kolika je njegova odgovornost kao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Trebinja, Ćurić kaže da se „ti zaraženi definitivno nisu zarazili na političkim skupovima".

„Ako ćemo pričati opoziciono i poziciono, upravo argumenti postoje za opozicione partije koje su rekle da neće biti nekih okupljanja, da će ispoštovati neke mjere, evo ih vidimo, prisutni su i dalje na terenu, ali neka to njima služi na čast“, rekao je Ćurić.

On je dodao da je SNSD „upravo taj koji je poslao poruku" (objavili su da obustavljaju sva javna okupljanja i prelaze na individualnu kampanju, prim. aut.).

"Otkako se pogoršala situacija u posljednje vrijeme, recite mi samo jedan skup koji je okupio SNSD ili naši koalicioni partneri koji nisu poštovali mjere“, rekao je Ćurić.

Podsjećamo, Štab za vanredne situacije Republike Srpske 20. oktobra uveo je obavezu nošenja maski i na otvorenom, ali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i kandidati ove stranke na lokalnim izborima u Trebinju već sutradan prekršili ovu mjeru.

Skup SNSD-a u Trebinju, 21. oktobar 2020. godine

Zbog naglog porasta broja zaraženih kovidom 19 u Trebinju, nadležni su danas apelovali na građane da se pridržavaju propisanih mjera.

1 Komentar

  1. Olja
    2020-11-07 at 18:07

    Odakle ovaj glavonja zna gdje se ko zarazio.

Comments are closed.

Close