Cvijanović službena auta pere u Laktašima

Cvijanović službena auta pere u Laktašima

Službena vozila predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i potpredsjednika Josipa Jerkovića i Ramiza Salkića u idućih godinu dana praće autopraonica u Aleksandrovcu kod Laktaša iako nijedno od njih nema prebivalište u toj opštini.

Ovo potvrđuju i odluke koje je nedavno donijela sekretar predsjednika Republike Đuka Huremović, a kojima su jednogodišnji ugovori o pranju vozila dodijeljeni autopraonicama „Kel“ iz Laktaša i „Genco“ iz Banjaluke.

Praonica iz Laktaša će pranje vozila Službe predsjednika ove godine naplatiti 6.230 KM bez PDV-a, odnosno 7.289 KM s PDV-om.

Za pranje automobila najvećih zvaničnika autopraonici u Banjaluci će biti plaćeno 15.978 KM bez PDV-a. S porezom će čišćenje automobila koštati 18.694 KM.

Pomenute dvije praonice posao pranja automobila predsjednice i potpredsjednika Srpske dobile su na period od 1. aprila ove godine do 1. aprila 2020. godine.

Ove autopraonice su i prošle godine dobile posao pranja vozila koje koristi institucija Predsjednika Republike. Tada je predsjednik Srpske bio Milorad Dodik koji živi u Laktašima, nedaleko od Aleksandrovca gdje je laktaška praonica.

Portal CAPITAL je još u februaru ove godine uputio pitanje da li vozila Službe predsjednika RS koristi član Predsjedništva BIH iz RS Milorad Dodik, koja vozila i po kom osnovu? Iz Palate Republike odgovor nikada nije stigao.

CAPITAL je objavio i da Milorad Dodik, iako obavlja funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koristi avione i helikoptere Srpske.

Close