DIREKT IZBORI: Mirko Šarović - U fokusu moje politike biće Hercegovina (VIDEO)

DIREKT IZBORI: Mirko Šarović – U fokusu moje politike biće Hercegovina (VIDEO)

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mirko Šarović obećao je na tribini u Gacku da će u fokusu njegove politike biti i Hercegovina i Gacko i da će voditi posve drugačiju politiku od Milorada Dodika. 

"Da, vodiću drugačiju politiku nego sada Milorad Dodik. Sasvim drugačiju. Da znaju ljudi, politika krize, sukoba i izolacije u koju smo dovedeni neće biti politika Mirka Šarovića. Mir i stabilnost je moja politika", rekao je Šarović i ustvrdio da u svakoj zemlji može da otvori vrata.

"Mogu da otvorim svaka vrata u ovoj zemlji i u regionu, i u Zagrebu, i u Beogradu, i Beču i, u Briselu, i u Londonu, i u Pekingu, i Moskvi i u svakom mjestu. Obećavam vam RS neće biti crna tačka na mapi, već poželjno mjesto za investicije i to jeste moja misija i moja politika", dodao je on.

U svom obraćanju je podsjetio kako je i ranije bio član Predsjedništva BiH, ali ga je tadašnji visoki predstavnik smijenio, jer, kako je rekao, nije želio da vojsku i ministarstvo odbrane prenese na nivo BiH. Cilj mu je, kaže, da ponovo ode u Sarajevo i "donosi pobjede za Republiku Srpsku".

"Nisam htio i znao sam šta će da se desi. Devet godina sam proveo u izolaciji i nisam mogao da kročim u prostorije SDS-a, niti da kročim ni u jednu javnu ustanovu, niti da se zaposlim, ni ja ni moja porodica, nisam mogao ni u Srbiju ni u Crnu Goru, hapšen sam, bio u zatvoru, hapšen od NATO-a, ali to me je učinilo jačim", zaključio je Šarović.

OPŠIRNIJE POGLEDAJTE U VIDEU

Close