Đokiću priznanje za razvoj preduzetništva

Đokiću priznanje za razvoj preduzetništva

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da je priznanje koje mu je dodijeljeno na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju veoma značajno za Srpsku jer su primjećeni napori Vlade na kreiranju ambijenta za razvoj preduzetništva.

Piše: Srna

Đokić je istakao da je od velikog značaja ne samo za Srpsku, nego za svaku državu, regiju ili opštinu koji su dobijali ovo priznanje da neko prati i prepoznaje rad usmjeren ka afirmaciji preduzetništva i razvoju poslovnog ambijenta.

“To je politika Vlade Srpske. Ovo je priznanje prije svega Vladi, ali i Ministarstvu energetike i rudarstva i mojim saradnicima. Veoma sam radostan zbog toga što je Ministarstvo energetike i rudarstva dobilo ovako visoko priznanje”, rekao je Đokić, kojem je sinoć na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju uručena internacionalna nagrada i priznanje koje se dodjeljuje zajednicama i institucijama sa izvršnim ovlaštenjima za kreiranje ambijenta za razvoj poslovne klime i preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “Global-lokal”.

Đokić je ocijenio da je za Republiku Srpsku veoma značajno da je bila jasno vidljiva na ovom ekonomskom forumu.

“Imao sam priliku da govorim na skupu i da predstavim Srpsku i ono što smo učinili, ali više sam govorio o onome što je budućnost i nastojanjima da unaprijedimo poslovni ambijent i stvorimo preduslove za brži ekonomski rast i razvoj”, kaže Đokić.

On je ocijenio da je predstavljanje na ovakvim skupovima veoma značajno za jačanje povjerenja u Republiku Srpsku, ali i zbog kontakata sa veoma značajnim ljudima koji mogu da doprinesu stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u Srpskoj.

Pokrovitelj Svjetskog kongresa preduzetnika koji se ove godine održavao u u Skoplju od 16. do 18. oktobra bila je Vlada Sjeverne Makedonije.

Close