Dodik: Kud ste našli da hapsite na današnji dan?

Dodik: Kud ste našli da hapsite na današnji dan?

"Sudovi i tužilaštva rade. Svako ko se bavi javnim poslom mora da se suoči sa potrebom da odgovara za ono što čini. Ali, sve ono što oni navode da je inkriminisana radnja, a sutra u sudu to ne bude potvrđeno, biće samo još jedan promašaj i skrnavljenje pravosuđa", kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarišući današnju akciju MUP-a i Republičkog javnog tužilaštva koji istražuju višemilionski kriminal, u okviru čije akcije su danas izvršeni pretresi na Institutu za javno zdravstvo i u agenciji Travel for fun, piše portal Insajder.in.

Milorad Dodik (FOTO: Direkt)

- Ja sam za to da svi oni koji su kršili zakon apsolutno odgovaraju u skladu sa zakonom i nemam nijedan problem te vrste. O kome se to radi, to nije bitno... Ali ako se nešto pokušava, a ima elemenata da se može reći da tu ima zloupotrebe, jer taj postupak, kako sam ja čuo, priča i istraga se vrše već duže vrijeme. Ako bih išta mogao da prigovorim, kud ste to našli na današnji dan? Što niste to juče uradili? Kao niste znali? Njima ni do čega nije stalo, baš na ovaj dan da bude neka priča - rekao je Dodik

On je upitao šta ako se za dva mjeseca ustanovi da to ništa nije tačno i ko će onda odgovarati

- Ja bih volio da oni budu u pravu, pa da dokažu tu krivicu. ali mi ćemo biti veoma kritični ako se to ne dokaže - zaključio je Dodik.

Podsjećamo, danas je MUP RS proveo akciju u Banjaluci u sklopu koje je izvršeno nekoliko pretresa i uhapšeno nekoliko osoba. Policija je postupala po naredbi Republičkog javnog tužilaštva – Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala, koje rukovodi istragom. Navodno, pretresi su izvršeni u agenciji Travel for fun i u Institutu za javno zdravstvo RS. Kako Srpskainfo saznaje, uhapšen je Saša Marković vlasnik agencije Travel for fun.

– Pretresi su na više lokacija, među kojima je i Institut za javno zdravstvo RS, a zbog zloupotreba u postupku javnih nabavki – izjavila je portparolka RJT.

Close