Dodik: Riješićemo se svih Srba u institucijama BiH koji nisu lojalni RS

Dodik: Riješićemo se svih Srba u institucijama BiH koji nisu lojalni RS

Republika Srpska će biti na prvom mjestu u institucijama BiH za nas. I tamo će moći da rade samo lojalni Srbi, oni koji su lojalni Republici Srpskoj. Ovo je poručio Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a u Istočnom Sarajevu, uoči sjednice Regionalnog odbora stranke.

Milorad Dodik (Foto: Bljesak.info)

Izvor: BUKA

"Oni koji su lojalni BiH i koji su lojalni bilo čemu drugome osim Srpskoj, tamo neće moći da rade i moram da kažem da mi sad posmatramo ljude i mi ćemo, veoma brzo, odmah čim dođemo ovdje, znati ko je na strani lojalnosti, a ko nije. Imamo dokaze o mnogima koji su se prodali tamo za svoj sto i za svoju platu, koji rade protiv interesa RS, koji su spremni da propuste na štetu Srba i Srpske mnoge radnje i da daju čak legitimitet. Najveći broj njih je u obavještajnoj službi koja sada operativno prati i provodi aktivnosti na razbijanju Republike Srpske", rekao je Dodik dodajući da je plan, "naravno, i bio da se izvuče obavještajna služba iz struktura parlamentarnog nadzora što su oni davno učinili da bi ovo mogli da rade".

Dodik kaže da je danas situacija "da su ljudi Mladena Ivanića, koji se nalaze u obavještajnoj službi, glavni operativci za rušenje Srpske".

"To je stvar koja se sigurno neće desiti. Mogu im odmah reći da pakuju kofere i da mogu reći svakom tamo, i kuvarici, i čistačici, i portiru, koji je Srbin, a nije radio za Republiku Srpsku, da neće ni vidjeti više ta vrata. Prema tome, neka to shvate kao prijetnju, jer to je svasvim logično. Ako mi dobijemo podršku naroda, mi ćemo da odredimo ko je tamo lojalan. Ne treba lojalnost Milorad Dodik, ja tražim lojalnost Republici Srpskoj i srpskom narodu, a ono što oni dole imaju, to je lojalnost probosanskoj politici", zaključio je Dodik.

Takvi Srbi nama ne trebaju, takvi Srbi su kroz istoriju došli glave srpskom narodu i našim nacionalnim interesima. Prema tome neće moći da bude ni kuvar ni čistačica ni bilo ko i da im kažem da smo sve ove godine pratili šta rade i da tačno znamo ko je danas a naći ćemo načina kako ćemo ih se riješiti.

Close