Fočanka Ivana Radović među najboljim sportistima Srpske

Fočanka Ivana Radović među najboljim sportistima Srpske

Odbojkašica Bimal Jedinstva, Fočanka Ivana Radović (21) u okviru manifestacije Izbor najboljeg sportiste Republike Srpske, u organizaciji "Glasa Srpske", pozicionirala se na visoko sedmo mjesto.

Ivana, po vokaciji primač servisa, u dresu kluba iz Brčkog osvojila je sve što se može osvojiti u domaćim okvirima, u proteklih šest godina, koliko nosi dres "princeza" nakon matičnog "Maglića".

Odličan servis, podjednako dobra u fazi odbrane, ali i u napadu, projektovali su je u, trenutmo najbolju odbojkašicu Srpske za ovu godinu.

U društvu najboljih

U protekloj sezoni, sa klubom osvojila je Kup RS i BiH, te šampionsku titulu PL BIH. Dobrom sezonom skrenula je pažnju na sebe, pa se našla u svim reprezentativnim okupljanjima.

ivana-radovic

Za "Direkt" kaže, da joj je velika čast i privilegija biti u jednom odabranom društvu najboljih sportista Srpske u godini na izmaku.

"Naći se u društvu najboljih mi je bila velika čast. Sam ulazak u 10 najboljih sportista nije mala stvar, tako da mi nije bilo toliko bitno koja ću da budem na kraju. Želim da se zahvalim svim svojim trenerima koji su me do sada trenirali, saigračicama, a posebno želim da se zahvalim Upravi kluba, koji su nam sve obezbjedili, koji su uz nas i bez kojih sigurno ne bismo mogli ovako kvalitetno funkcionisati", kazala je Radovićeva na početku našeg razgovora.

Naglašava, da se cijela manifestacija, vratila tamo gdje joj je i mjesto, u Banski Dvor, čime je događaj dodatno imao na težini ako znamo koliko se poznatih sportista upravo tu našao.

"S obzirom da prošle godine manifestacija nije bila u Banskom Dvoru, zbog korone, imala sam tu sreću i čast da ove godine ipak bude, stvarno je bilo prelijepo, bez ikakvih tenzija, upoznala sam dosta drugih sportista, bilo je odlično", prenosi nam djelić atmosfera sa ove, za sportiste izuzetno bitne smotre.

Polako se sublimiraju rezultati za ovu godinu, koja je i u svijetu ženske odbojke pri samom kraju. Takav slučaj je i kod nas, a ponovo bez većih promjena kada je sam vrh i poredak u pitanju.

"Skoro je prošao prvi dio sezone, prezadovoljna sam, s obzirom da nemamo nijedan poraz i samo izgubljena dva sata, moram biti prezadovoljna. Osvojili smo Kup RS, ostalo nam je da igramo Kup BiH i Play-off. Osvajamo već dugi niz godina trofeje i neizmjerno mi je drago što sam dio ove ekipe. Postalo je normalno da pobjeđujemo i ljudi se više slade i čude kada izgubimo set, a ne kada pobijedimo, valjda im je više dosadilo da nas gledaju na tronu već 14-15 godina", dodaje Ivana, koja igra sezonu iz snova.

Čast je biti dio reprezentacije

Super talentovana Fočanka, proteklog ljeta bila je dio reprezentacije BiH, koja je osvojila Srebrnu ligu i obezbijedila učešće u Zlatnoj evropskoj ligi, uz to učestvovala je i na premijernom Evropskom prvenstvu kako za nju tako i za BiH.

"Što se tiče reprezentacije, prije svega mi je bila čast sto sam se našla na spisku. Takođe, zahvalnost dugujem trenerima koji su me pozvali i prepoznali moje mogućnosti i dobre igre. Veliko iskustvo sam stekla, dosta toga sam naučila i mnogo sam psihički sazrela posle reprezentacije. Otići na Evropsko prvenstvo nije mala stvar, a pogotovo igrati protiv najboljih ekipa svijeta i igračica takvog kalibra", kazala je Radovićeva.

Rano je govoriti još uvijek o planovima za narednu sezonu. Ipak, ponude postoje, pa će naša sagovornica biti na slatkim "mukama".

"Kada je naredna sezona u pitanju, meni ističe ugovor, ima nekih ponuda, pogotovo posle Evropskog prvenstva. Moram dobro da razmislim, voljela bih da se oprobam negdje u inostranstvu, da probam negdje drugo, da osjetim i vidim kako je, ali iako ovdje ostanem, ne bi mi ništa 'falilo', jer imam odlične uslove", dodala je Radovićeva.

Podsjećamo, sportista laureat ovogodišnjeg Izbora najboljeg sportiste, 67. po redu je Goran Zakarić, fudbaler banjalučkog Borca, a na čelu stručnog žirija bio je proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić.

Close