Fotografu Jovanu Vidakoviću iz Trebinja prva nagrada u Ukrajini

Fotografu Jovanu Vidakoviću iz Trebinja prva nagrada u Ukrajini

Fotografija „Ad infinitum“, autora Jovana Vidakovića iz Trebinja, proglašena je najboljom u kategoriji profesionalaca na danas završenom Međunarodnom konkursu pozorišne fotografije „Theatre Exposed“ u ukrajinskom gradu Odesi. 

Jovan Vidaković (privatna arhiva)

U pitanju je fotografija sa istoimene predstave koju je u Trebinju igralo Slovačko pozorište VHV–Slovačkog KUD-a „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove, na 59. Festivalu festivala.

Vidaković nije u Odesi, jer je, kako je kazao za „Direkt“, kasno obaviješten o nagradi. Kaže da je ponosan i da je ovo veliko priznanje za njegov rad.

„Na konkurs sam poslao pet fotografija, žiri je tri odabrao u uži izbor, a ova je nagrađena. Ova fotografija je dobila nagradu i na foto-konkursu u Banjaluci prošle godine“, kazao je Vidaković.

"Ad infinitum" - nagrađena fotografija Jovana Vidakovića

Na konkurs, koji je organizovan povodom Svjetskog dana pozorišta, javilo se oko 80 fotografa iz 11 zemalja, a nagrađene fotografije večeras će biti izložene.

Inače, fotograf Jovan Vidaković je član Foto-kino kluba Trebinje, te Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine gdje ima zvanje fotografa II klase.

Close