Gacko danas sa najviše pozitivnih u RS

Gacko danas sa najviše pozitivnih u RS

Opština Gacko je danas u RS šampion po broju novootkrivenih slučajeva sa korona virusom. Novi slučajevi i u Trebinju, Berkovićima i Bileći. Kod preminule starije osobe iz Nevesinja potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. 

korona-virus

Od 49 noootkrivenih slučajeva u RS, danas je čak 10 pozitivnih sa prebivalištem u Gacku.

Rezultati testiranja koja su vršena proteklih nekoliko dana su objavljena danas, a pokazala su da od 14 obrađenih, 10 osoba ima korona virus. Četiri nalaza još nisu obrađena, saznajemo u Domu zdravlja u Gacku. Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 50 osoba, ali je izvesno da će taj broj u naredno periodu rasti.

Od 281 testiranih u RS novi virus korona potvrđen je kod 49 osoba.

Radi se o 31 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 30 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 10 osoba je iz Gacka, po šest iz Pala i Trebinja, po tri iz Banjaluke, Dervente, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Ribnika i Bijeljine i po jedna iz Berkovića, Bileće, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Modriče, Pelagićeva, Sokoca, Teslića i Doboja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

U poslednja 24 časa prijavljena su i dva smrtna slučaja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.550 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 193 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.124 osoba, testirano je ukupno 54.199 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 269, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 194.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.799 osoba, a nadzor je završen kod 45.893 osoba.

Close