Gacko: Požar odneo jedan život

Gacko: Požar odneo jedan život

Požar u Gacku je danas odneo jedan mladi život. U šoku su roditelji, rodbna, prijatelji, komšije, celo malo mesto u kojem se nesreća bližnjeg doživljava kao sopstveni udes. Tuga je obavila Gacko u kome su večeras otkazani svi zabavni sadržaji.

Foto: Intervencija VJ Gacko

Zvaničnih informacija o nesreći još nema, a nezvanično nam je rečeno da je požar sa smrtnim ishodom izbio na porodičnoj kući. Čeka se inspektor koji će uraditi uviđaj nakon čega bi trebalo više da se zna o uzrocima požara.

Ovakve nesreće uvek u žižu stave opasnost od požara i značaj protivpožarne zaštite.

Nesavesni građani parkiraju i ispred garaže VJ

Iz Vatrogasne jedinice (VJ) Gacko su nedavno ukazali na povećan broj intervencija, samo tokom proteklog vikenda četiri puta, kao i na neodgovorno ponašanje građana koji automobile parkiraju ispred njihove garaže čime onemogućavaju pravovremenu intervenciju i tako ugrožavaju imovinu i živote. Ipak, po pravilu, ovakvi apeli ne urode plodom.

Ono sa čim šira javnost nije upoznata je da je pre nekoliko dana pukim slučajem izbegnuta nesreća kada se u tunelu Čemerno zapalio autobus. Ispostavilo se da su svi ormarići sa protivpožarnom opremom obijeni i prazni.

U preduzeću “Putevi RS” nisu znali da su pomenuti ormarići prazni. U odgovoru koji su dostavili stoji da je “deonica magistralnog puta M20 Gacko-Foča, na kojoj se nalazi tunel Čemerno, dobila protivpožarnu saglasnost koja odrazumeva cevi u ormarima koje su spojene sa cevovodima i pumpnom stanicom, ali su u međuvremenu, otuđeni.” Napomenuli su da su oni investitori, a da je za održavanje pomenute deonice zaduženo preduzeće “Hercegovinaputevi” kojem će uputiti nalog da izvrše proveru stanja opreme.

Kontaktirali smo i “Hercegovinaputeve” u Trebinju gde nam je izvesni Golub rekao da nisu upoznati sa činjenicom da protivpožarne opreme u tunelu nema i da su za to nadležni Putevi RS od kojih moramo da tražimo odgovor. Na našu opasku da su nam u Putevima već rekli da je održavanje tunela u nadležnosti hercegovačkog preduzeća, rečeno nam je “kontaktiraćemo Puteve, pa ćemo videti.”

 

Close