Gacko zabilježilo najveću izlaznost na izbore u Hercegovini

Gacko zabilježilo najveću izlaznost na izbore u Hercegovini

Izlaznost na Opšte izbore u Hercegovini do 19 sati u skoro svakoj opštini kretala se od 60 do 70 procenata. Najveća izlaznost zabilježena je u Gacku - 70,23 odsto, što znači da je svoje pravo glasa iskoristilo 5.637 birača. 

U gatačkom OIK-u kažu da je izborni proces uglavnom protekao bez problema i da je zabilježen jedan prigovor posmatrača.

U Trebinju je do 19 sati glasalo 18.218 građana što je 60,2 posto. Iz Gradske izborne komisije kažu da je izborni proces protekao mirno i da su sva biračka mjesta osim jednog zatvorena na vrijeme. Tvrde da je razlog kašnjenje od deset minuta prilikom otvaranja ovog biračkog mjesta, pa je to nadoknađeno na kraju.

Opštinska izborna komisija u Bileći evidentirala je da je pravo glasa iskoristilo 6.668 birača, što je 67,20 posto registrovanih birača. Nisu zabilježene nikakve neregularnosti, rekli su nam iz bilećkog OIK-a.

U Nevesinju su do 19 sati na izbore izašla 7.073. Kako su za "Direkt" rekli u OIK-u Nevesinje, aplikacija prema CIK-u im je u kvaru, pa nemaju podatak koliki je procenat izlaznosti.

Prijava za neregularnost izbornog procesa nije bilo ni u Ljubinju, a pravo glasa je iskoristilo 1.979 birača, što je 62,86 posto. Prema informacijama iz OIK-a Ljubinje, sve je proteklo regularno.

Na Berkovićima je do 19 časova glasalo 1.080 birača, što je 66,2 posto od ukupnog broja registrovanih. Iz OIK-a Berkovići kažu da nisu zabilježili nikakve nepravilnosti.

Iz Policijske uprave Trebinje kazali su da do 18 časova nije bilo prijavljenih incidenata koji bi ugrozili izborni proces na ovom području.

Manja izlaznost nego na izborima 2018. godine

Na prethodnim Opštim izborima, koji su održani 2018. godine, izlaznost je u prosjeku bila veća.

Gacku, odakle je bio tadašnji kandidat za predsjednika RS Vukota Govedarica, zabilježena je rekordna izlaznost - čak 76 posto.

Bileći je glasalo 72,33 posto birača, u Berkovićima 70 posto, dok je u Ljubinju svoje pravo glasa iskoristilo 68 posto birača.

Trebinju je izlaznost bila 64,23 posto, a u Nevesinju je glasalo 61,15 posto birača.

Close