Gde oni napišu „ubi Srbina“, on prepravi u „poljubi Srbina“

Gde oni napišu „ubi Srbina“, on prepravi u „poljubi Srbina“

Zadranin i gradski većnik Jure Zubčić ponovo je grafit „Ubi Srbina“, koji je osvanuo u njegovom gradu, prepravio u „Poljubi Srbina“, prenosi Sputnik

jure zubcic

Jure Zubčić (Foto: 057 info/ Marko Dimić)

Ovaj Zadranin je široj javnosti postao poznat kada je prošle godine takođe prepravio jedan takav grafit. Zbog toga je dva puta završio u policiji i sa krivičnom prijavom zbog uništavanja tuđe imovine. Kako je rekao za N1, od prijave nije bilo ništa, to jest nije dobio nikakvu povratnu informaciju ni od policije ni nadležnog državnog tužilaštva.

​Zbog prvog prepravljanja primio je i pretnje, a ratni veteran koji mu je pretio sa lažnog profila osuđen je na tri godine uslovno.

„Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da ništa drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite“, napisao je zadarski gradski većnik iz redova SDP-a u četvrtak ujutru na svom profilu na Tviteru.

„Jer, dok god sam vam ja problem... Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate ludakom radi prepravljanja grafita. Do tada naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju. Oni nisu problem? Zapitajte se ko vas i zašto vas živcira“, napisao je Zubčić.

Prema njegovoj oceni, onima koji pišu grafite mržnje nisu problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani, već su sami sebi problem.

„Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koji poziva na ubijanje bilo koga? Šta sve u životu možeš korisno za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš da pozivaš na ubijanje? Shvataš li, autoru, da te pune mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Šta će ti doneti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo? Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu“, zaključio je Zubčić svoj poziv.

Close