"Grin bulz" ima novi spot - Zauvijek ćemo pjevati o onome o čemu nam se pjeva

“Grin bulz” ima novi spot – Zauvijek ćemo pjevati o onome o čemu nam se pjeva

Sedmočlani banjalučki rep sastav “Grin Bulz” proteklog mjeseca objavio je spot za pjesmu, snimljenu 2019. godine, “Mogli smo”. To je, navode iz benda, uz lajv sešn i video za pjesmu “Ne brini”, najozbiljniji projekat koji su do sada radili. 

U tom smislu, kažu za “Direkt”, dragocjeno im je iskustvo i navikavanje na profesionalni pristup stvaranju. 

Pjesma je izašla u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a u okviru projekta „Domaće note“.

Mladići "Grin Bulza" kažu da od muzike ne žive, ali da žive za muziku. 

“Ovo nam je svima velika ljubav i sve počinje od toga. Aktivni smo gotovo deset godina, a svi se bavimo muzikom još i duže od toga, pa možemo reći da je ljubav i dalje tu, kao na samom početku”, kažu u bendu. 

A počeci banjalučkog “Grin Bulza” se vezuju za 2014. godinu, kada su devetnaestogodišnji Big Džo (Nikola Topić), Lil Đo (Đorđe Radusin) i Ignja (Nikola Ignjatić) osnovali grupu i objavili prvu pjesmu pod nazivom “Lagano idemo”. 

Pet godina kasnije, ekipi se pridružuju Petar Šućur (klavijature i vokal), Leri Barčić (gitara), Zoran Ćulum (bas) i Stefan Jež (bubnjevi).

“Stefan se u potrazi za boljim životom preselio u Njemačku, tako da je na njegovo mjesto posljednje dvije svirke došao iskusni Sava Knežević, sa kojim je ostvarena sjajna saradnja. Započete su i probe sa novim bubnjarom koji bi trebalo da ostane i stalni član benda, a njegovo ime će biti objavljeno uskoro”, najavljuju u bendu. 

Najviše nastupaju u Banjaluci, ali nije iznenađenje ni da ih čujete i u drugim gradovima. Nastupali su tako u Sarajevu, Aleksandrovcu, Prijedoru i Zenici, a muzika ih je odvela, zahvaljujući organizaciji “Zdravo da ste” iz Banjaluke, u Njemačku i Portugal.

“Takve svirke nam pomažu da steknemo dodatno iskustvo na velikim binama i dođemo do nešto šire publike koja ranije nije bila upoznata sa našim radom”, govore i dodaju da sve više cijene ono što su postigli, svoj kvalitet i trud, pa se nadaju da će od muzike ponešto i zaraditi. 

Kažu da se i mimo muzike druže te da svoju individualnost maksimalno pokušavaju usmjeriti u službu ekipe. 

Muzika “Grin bulza” mnogo bolje od njih govori o tome kako im okruženje u kome žive i stvaraju djeluje. Zato jedan stih kaže “sloboda nije po zakonu”, a oni pojašnjavaju da je za njih sloboda, recimo, kada odlučiš da ne radiš ono što ti drugi kažu. 

“Sloboda je za nas i stanje u kome možeš da radiš šta hoćeš u svom životu, a da se pritom ne stidiš ili nekome odgovaraš, mada i tu treba biti oprezan”, kažu. 

Inspiriše ih sve što se dešava u njima i oko njih. 

“Zauvijek ćemo pjevati i repovati o onome o čemu nam se pjeva i repuje, takva filozofija nas je i okupila”, zaključuju. 

Close