Hercegovina: Kažnjena još tri poreska obveznika

Hercegovina: Kažnjena još tri poreska obveznika

U drugom dijelu kampanje „Korak preduzmi – račun uzmi“, na području istočne Hercegovine Poreska uprava RS kaznila je tri poreska obveznika sa ukupno 1.500 maraka, dok je dvojici od njih zabranjen rad na po 15 dana, saznaje „Direkt“.

Kako nam je rečeno u Poreskoj upravi RS, od 11. do 14. aprila ove godine, na području Istočne Hercegovine izvršeno je osam kontrola, a sankcije su izrečene za tri poreska obveznika. Novčanom kaznom od po 500 maraka kažnjeni su SP “Amor” u Trebinju, te UR “Dauntaun” (Downtown) i Usluge prenoćišta “Tom” u Gacku.

Osim novčanom kaznom, “Amor” i  “Dauntaun” kažnjeni su i mjerom zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 15 dana.

Za 14 dana, koliko je trajala kampanja “Korak preduzmi – račun uzmi”, na području Istočne Hercegovine kažnjeno je ukupno osam poreskih obveznika, a izrečena im je kazna od ukupno 5.000 KM. Takođe, izrečena im je mjera zabrane obavljanja djelatnosti u ukupnom trajanju od 60 dana.

Tokom navedene akcije, Poreska uprava RS kaznila je ukupno 122 poreska obveznika u Srpskoj, na ime čega je inkasirala 69.550 KM. Rad je na 15 dana zabranjen za ukupno 50 poreskih obveznika u RS.

Close