Hercegovina: Pet poreskih obveznika kažnjeno sa 2.500 maraka

Hercegovina: Pet poreskih obveznika kažnjeno sa 2.500 maraka

Za prvih deset dana kampanje „Korak preduzmi – račun uzmi“, na području istočne Hercegovine Poreska uprava RS kaznila je pet poreskih obveznika sa ukupno 2.500 maraka, dok je dvojici od njih zabranjen rad na po 15 dana, saznaje „Direkt“.

Kako nam je rečeno u Poreskoj upravi RS, na ovom području od početka aprila izvršeno je deset kontrola. Novčanom kaznom u iznosu od 500 maraka ponaosob su kažnjeni Kafe bar „Intermeco“ u Nevesinju, TR „Ekstori“ i UR „Rubin“ u Gacku, te SUR „Min“ i STR „Nina“ u Bileći. Osim toga, „Intermeco“ i „Rubin“ kažnjeni su i privremenom zabranom obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana.

U okviru navedene akcije, inspektori Poreske uprave RS do sada su izvršili ukupno 65 kontrola, a nepravilnosti su utvrdili u 33 slučaja, za šta su izdali 33 prekršajna naloga na ukupan iznos kazne od 17.500 maraka. Istovremeno, inspektori Poreske uprave RS su za 16 poreskih obveznika izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa. Pored toga, inspektori su u okviru ovih kontrola otkrili i jednog neprijavljenog radnika.

Close