Hercegovina: Stanje na požarištima bolje, najveća požarna linija u Branom Dolu

Hercegovina: Stanje na požarištima bolje, najveća požarna linija u Branom Dolu

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske gasi od jutros požar u rejonu sela Mirilovići kod Bileće i prema planini Viduša. Požarišta u Hercegovini trenutno su pod kontrolom, a najveća požarna linija je u rejonu sela Brani Do.

Ilustracija

Vatrogasci su i jutros na terenu, a situacija na požarištu bolja je nego juče, kaže starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović za Srnu.

Pilot Helikopterskog servisa Republike Srpske Zorislav Ivanović rekao je za RTRS da se nastavlja gašenje požara u okolini Bileće.

On je podsjetio da je juče poslijepodnevnim časovima, nakon gašenja požara u Višegradu koji je stavljen pod kontrolu, helikopter upućen u Bileću gdje je bilo u toku gašenje požara oko manastira Dobrićevo u mjestu Orah.

- Nakon toga, helikopter je upućen u Trebinje, jutros nastavljamo u okolini Bileće. Dim prilično ožava gašenje vatre, jer je smanjena vidljivost - rekao je Ivanović.

On je rekao da je situacija na požarištima pod kontrolom, te da su aktivni zaostali pojedinačni požari koji trenutno ništa ne ugrožavaju.Jedan veći požar aktivan je sjeverozapadno, prema rejonu mjesta Brani Do.

-Tu je veća požarna linija od 200-300 metara i to ćemo jutros da gasimo - rekao je Ivanović.

Close