Hercegovina u strahu od zemljotresa, nastava u školama obustavljena

Hercegovina u strahu od zemljotresa, nastava u školama obustavljena

Stanovnici Hercegovine u strahu su od novih zemljotresa. Nakon potresa u Albaniji koji se jutros u 3:54 osjetio i u Hercegovini, još jedan snažan zemljotres je u 10:19 uznemirio stanovnike stanovnike ove regije, a zatim je, oko 13 časova, uslijedio i zemljotres slabijeg intenziteta. 

zemljotres

Urušen krov na štarom objektu u Berkovićima (Foto: Direkt)

U pojedinim hercegovačkim opštinama nastava u školama je prekinuta, a građani su nadležnim prijavljivali manju materijalnu štetu. Povrijeđenih, na sreću, nije bilo. 

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović potvrdio je za „Direkt“ da su evidentirana oštećenja na pojedinim objektima, ali da nema povrijeđenih.

„Nastava u školama je obustavljena danas i biće obustavljena sutra“, rekao je Avdalović.

Nastava u drugoj smjeni otkazana je i u Opštini Ljubinje. Načelnik Darko Krunić kazao je za „Direkt“ da je i ova opština otkazala nastavu u školama u drugoj smjeni iz predostrožnosti. U Ljubinju je na objektima zabilježena manja materijalna šteta.

„Pojedini objekti su ispucali, fasade i plafoni su oštećeni, jedan odžak se srušio, zid sa stambene zgrade je oštetio jedan automobil. Strah nas je da se ne ponovi zemljotres, jer je oko 13 časova bio još jedan. Mogu da kažem da je bilo panike među stanovništvom“, rekao je Krunić.

Iz Područnog odjeljenje Republicke uprave civilne zastite RS u Trebinju kazali su da su i u Berkovićima stanovnici prijavljivali manje materijalne štete na objektima. Kako saznajemo, u toku je saniranje šteta na krovovima pojedinih objekata, a obustavljena je i nastava u školama.

"Služba Civilne zaštite Opštine Bileća obišla je sve institucije i ustanove u kojima se nalazi veći broj stanovnika, kao što su škole, vrtići, privredni subjekti i drugi. Uvidom u stanje konstatovali su da nema oštećenja na istim, te dali uputstvo u ponašanju u slučaju zemljotresa, koji će biti emitovani na Radio Bileći i na zvaničnom sajtu opštine", saopštili su u Civilnoj zaštiti RS, područnom odjeljenju u Trebinju.

Close