Hladna Bregava spas u vrelim hercegovačkim danima

Hladna Bregava spas u vrelim hercegovačkim danima

Plavi vir na rijeci Bregavi u Stocu godinama je jedno od omiljenih mjesta kupača koji u vrelim ljetnjim danima traže osvježenje.

bregava

Hladna Bregava spas u vrelim hercegovačkim danima (Foto: Direkt)

Tako je i ovih dana. Do mora u susjedne zemlje se ne može tako jednostavno kao prethodnih godina, a na nekoliko kilometara bh. morske obale ovih dana su velike gužve. Zato svako traži osvježenje u svom okruženju. Stočani se ne moraju mučiti da ga nađu, jer im je Bregava sve to podarila.

Nepodnošljiva 34 stepena, koliko je danas oko 14 časova izmjereno u Stocu, lakše je podnijeti uz vodu, pa su Stočani i njihovi gosti, izašli da se osvježe na nekom od kupališta na rijeci Bregavi.

Na Plavi vir dolaze gotovo svakodnevno i kupači iz susjednih Berkovića. Danas, kad je subjektivni osjećaj bio kao da je preko 40 stepeni, uputili su se na stolačku ljepoticu, koja im je nadohvat ruke.

„Blizu nam je, a nije prevelika gužva. More je toplije, ali i Bregava je odlična zamjena u ovoj situaciji“, kaže jedan od kupača koji se iz Berkovića često spisti do Bregave.

Ako ste u prolazu kroz Stolac vrijedi se zaustaviti na časak, ako ništa drugo, makar da osjetite dašak osvježenja uz rijeku. Za one izdržljivije, kojima ne smeta hladna voda, vrijedi se i zaputiti na kupanje.

Vikend je pred nama, a meteorolozi najavljuju temperaturu i do 35 stepeni...

bergava

Idealno mjesto za osvježenje na nepodnošljiva 34 stepena (foto: Direkt)

Close