Hokejaške promjene u Inspektoratu RS - imenovan i djever Željke Cvijanović

Hokejaške promjene u Inspektoratu RS – imenovan i djever Željke Cvijanović

Vlada Republike Srpske imenovala je Slobodana Cvijanovića za pomoćnika direktora i glavnog inspektora za hranu u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

Slobodan Cvijanović je djever predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Vlada je Cvijanovića imenovala na sjednici koja je održana 16. maja, a prije nekoliko dana odluka je objavljena i u Službenom Glasniku.

Na pomenutoj sjednici prethodno je razriješen VD pomoćnika direktora i dotadašnji glavni inspektor za hranu Pejo Đurašinović.

Kako Gerila saznaje, trenutno na  imenovanje  čeka još šest pozicija pomoćnika direktora:

- Glavni šumarski inspektor Goran Ljubojević (treći mandat)

- Glavni vodni inspektor Miroslav Tanasić (treći mandat)

- Glavni veterinarski inspektor Ljiljana Gajić

- Glavni protivpožarni inspektor Radenko Popović (treći mandat)

- Glavni prosvjetni inspektor Goran Aljetić (treći mandat)

- Glavni tehnički inspektor Ivan Petrović koji je trenutno vršilac dužnosti.

Ipak, na ovoj sjednici Vlada Srpske nije imenovala pomenuta lica, iako je konkurs objavljen još u februaru mjesecu, a Agencija za državnu upravu sa nekima od njih završila intervju krajem marta.

Kako saznajemo, ta procedura će potrajati još neko vrijeme, jer je riječ o pozicijama o kojima će dogovarati koalicioni partneri u vlasti. Prema našim saznanjima, Goran Ljubojević je kadar Socijalističke partije, Ivan Petrović je član DEMOS-a, a Goran Aljetić kadar SNSD-a.

Prema dosupnim informacijama  Agencije za državnu upravu, u ovoj godini nije sprovedena konkursna procedura za mjesto pomoćnika direktora i glavnog inspektora za hranu koje je popunio Slobodan Cvijanović.

Na pomenutoj sjednici Vlada Srpske je fiktivno ispoštovala sudsku presudu i direktora Inspektorata RS Predraga Tomića vratila na to mjesto s kojeg ga je nezakonito smijenila prošle godine, a razriješila vršioca dužnosti direktora Inspektorata Danijelu Batar.

Kad kažemo fiktivno, to znači da je na istoj toj sjednici, samo nekoliko minuta kasnije Tomić ponovo razriješen, a na njegovo mjesto ponovo imenovana Danijela Batar.

Vlada Republike Srpske razriješila je prošle godine u maju direktora Inspektorata RS Predraga Tomića navodeći da to radi na njegov lični zahtjev iako to nije bilo tačno, zbog čega je Okružni sud Banjaluka poništio smjenu.

Poslovni portal Capital objavio je da je Okružni sud Banjaluka presudio 20. marta ove godine u korist Tomića koji je tvrdio da nikada nije podnio pisanu ostavku Vladi, te da smatra da je njegov potpis zloupotrijebljen na način što je umetnut tekst na blanko papir sa njegovim potpisom, a koji je iskorišten na njegovu štetu.

Close