Incident u nevesinjskom selu Sopilja - dobio batine pred komisijom

Incident u nevesinjskom selu Sopilja – dobio batine pred komisijom

Sopiljski paradoks – imovinski problem oko međa koji se ne rešava iako institucije tvrde da funkcionišu, juče je iz verbalnog prešao u fizički okršaj. Luka Čuljak je završio u pritvoru, a Velemir Kovačević u bolnici sa lakšim povredama.

Incidenti kao svakodnevica: Komšije Luka Čuljak (levo) i Velemir Kovačević (desno)

Incident se desio pred zaposlenima u Geodetskoj upravi koji su došli da se upoznaju sa situacijom na terenu, a u čijem je društvu bio Velemir Kovačević.

Po svemu sudeći, to je iritiralo Čuljka koji je, najpre verbalno, a potom i fizički nasrnuo na Kovačevića. Nakon toga se dao u beg autom, ali ga je policijska patrola presrela i uhasila.

Vidno uznemiren Velemir Kovačević kaže da je stanje neizdrživo, a ono što ga obesrabruje je da ne vidi rešenje.

Za nas nema mirnog dana. On je jutros prvo iščupao ogradu kod komšija Matkovića, vikao i psovao ih. Kad je video mene sa komisijom dotrčao je vičući van sebe od besa. Udarao me je šakama, a onda i šutnuo nekoliko puta. Nisam pružao otpor jer znam da bi mene okrivili”, priča Kovačević i dodaje da je Čuljak spreman na sve strahujući da će na kraju neko nastradati.

Sve što se dešava je rezultat nerada institucija. Policija je intervenisala preko 500 puta, godinama čekamo da se problem reši. Ali od toga ništa. Nema kome se nismo obraćali, od skupština, preko ombudsmena, do tužilaštava i sudova, ali bez rezultata. Ni od koga zaštitu nismo dobili, trpimo svakodnevna maltretiranja i štetu i više nemamo poverenja ni u jednu instituciju”, ogorčen je Kovačević.

U Policijskoj stanici Nevesinje nam je potvrđeno da je dežurni tužilac odredio pritvor od 24 časa za Čuljak Luku iz sela Sopilja. Protiv njega će biti podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu nanošenje telesnih povreda.

Close