Jelena Ječanski i Tamaš Farkaš najbrži na bilećkom Plivačkom maratonu

Jelena Ječanski i Tamaš Farkaš najbrži na bilećkom Plivačkom maratonu

Jelena Ječanski iz Novog Sada pobjednica je glavne trke u ženskoj konkurenciji, dok je Tamaš Farkaš iz Bačke Topole bio najbrži među muškim učesnicima glavne trke Prvog međunarodnog plivačkog maratona koji je danas održan na Bilećkom jezeru.

Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski

Ruta u glavnoj trci bila je duga pet kilometara, a Jelena Ječanski iz Plivačkog kluba "Vojvodina" preplivala je za sat vremena i šest minuta. Tamaš Farkaš nacionalni je prvak Srbije u maratonima na pet i deset kilometara. I jedno i drugo kažu da su zadovoljni današnjim nastupom, kao i organizacijom.

Drugo mjesto u glavnoj trci, u ženskoj konkurenciji, pripalo je Jovani Ječanski iz Bečeja, a treće njenoj sugrađanki Reki Vargi. U muškoj konkurenciji drugi je do cilja doplivao Barint Sabo iz Mađarske, a treći Vladimir Petraš iz Zrenjanina.

Detalj sa trke

Medalje u trci na 1.500 metara odnio je trojac iz italijanskog kluba Bergamo-Nuovo i to sljedećim redoslijedom: David Bjeletić, prvo mjesto, Viktor Kanscar, drugo mjesto, i Tomas Kanscar, treće mjesto.

Italijani najbolji na 1.500 metara

U istoj trci, među ženama najbolje su bile Britanka Heder Bamford, zatim Nataša Mitrić iz Bileće, te Marta Šeregi iz Kanjiže.

Miljan Dangubić, treće mjesto

U trci na hiljadu metara učestvovao je samo Srđan Lero iz Bileće, dok su u trci na 500 metara snage odmjerili Ognjen Vujović iz Trebinja i Slobodan Janjić iz Bileće, pri čemu je Trebinjac odnio prvo mjesto. Ženskih učesnika nije bilo.

Italijan Luka Bretoldo bio je najbrži u trci na 300 metara. Za njim je na cilj stigao Nicolas Bjeletic, takođe iz Italije, dok je treće mjesto pripalo Bilećaninu Miljanu Dangubiću. U ženskoj kategoriji učestvovala je samo Jordana Trifunova iz Makedonije.

Najstariji učesnik na maratonu bio je sedamdesetogodišnji Mađar Melkun Deđe, a najmlađi Čongor Harmat iz Kanjiže koji ima 12 godina.

Najkraća ruta danas je bila 50 metara, a učešće u njoj uzela je samo jedna žena - Sana Glogovac, dok su u muškoj kategoriji najbolji bili Lazar Parežanin, Mijat Rogan, Jovan Glogovac i Uroš Popadić.

Pobjednicima su uručeni kameni pehari, koje je specijalno za ovu priliku isklesao Bilećanin Dragiša Svorcan.

 

Close