Još 14 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

Još 14 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 154 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj.

Ilustracija

Radi se o 10 muških i četiri ženske osobe, od kojih su tri mlađe, sedam srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Čelinca, po dvije iz Doboja i Banjaluke i po jedna iz Gradiške, Petrova, Dervente, Modriče, Teslića i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.680 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.165 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 32.232 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 77, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 23, a u opštim bolnicama 54.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 98.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.351 osoba, a nadzor je završen kod 35.366 osoba.

Close