Još osam poreskih obveznika kažnjeno u Hercegovini

Još osam poreskih obveznika kažnjeno u Hercegovini

U nastavku kampanje „Korak preduzmi – račun uzmi“, na području istočne Hercegovine Poreska uprava RS kaznila je osam poreskih obveznika sa ukupno 4.000 maraka, dok je jednom od njih zabranjen i rad na 15 dana, saznaje „Direkt“.

Kako su iz Poreske uprave RS naveli za "Direkt", od 14. do 21. aprila ove godine, u Područnom centru Trebinje, zbog neizdavanja fiskalnih računa novčanom kaznom od po 500 maraka kaženjeni su Kafe bar Đuro i TR "Mini-miks" iz Nevesinja, zatim STR "Tineks", STR "Malović", UR bife "Vitas", SUR "Panorama" i TR "Igma" iz Foče, te STZR "Bogdanović" iz Ljubinja.

Nevesinjski Kafe bar "Đuro", osim novčanom kaznom, kažnjen je i mjerom zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 15 dana.

Za 14 prethodnih dana kampanje “Korak preduzmi – račun uzmi”, na području Istočne Hercegovine kažnjeno je ukupno osam poreskih obveznika, a izrečena im je kazna od ukupno 5.000 KM. Takođe, izrečena im je mjera zabrane obavljanja djelatnosti u ukupnom trajanju od 60 dana.

Zaključno sa posljednjim izvještajem, na Područnom centru Trebinje Poreska uprava inkasirala je ukupno 9.000 maraka, a zabranila je rad navedenim poreskim obveznicima na ukupno 75 dana.

Close