Jurošević će ipak iza rešetaka

Jurošević će ipak iza rešetaka

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića će, kako sada stvari stoje, iza rešetaka sačekati početak suđenja. Vrhovni sud je danas poništio rešenje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu kojim je Jurošević pušten iz pritvora, tvrdi Vasiljević.

slobodan-vasiljević

Slobodan Vasiljević- preživeo pokušaj ubistva (foto:privatna arhiva)

Vrhovni sud je poništio rešenje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu kojim je Slaviša Jurošević pušten na slobodu”, rekao je Slobodan Vasiljević za “Direkt” i dodao da očekuje da će u sredu Okružni sud doneti novu odluku kojom će se Jurošević vratiti u zatvorsku ćeliju.

Za njega je to bila jedina moguća odluka nakon rešenja Okružnog suda u Istočnom Sarajevu koje je Juroševiću dozvolilo da se brani sa slobode.

U analima pravosudnog sistema nije zabeležen takav slučaj. Jasno je svima šta je u pitanju. Juroševiću je obećano da će, ukoliko se bude branio ćutanjem, za mesec dana izaći iz zatvora. Za to je nalogodavac Rajko Dukić dao novac. Sudije se u obrazloženju nisu ni potrudile da ono deluje uverljivo", objašnjava Vasiljević i dodaje da "tamo stoji da je Jurošević bez sumnje učestvovao u pokušaju ubistva, da je bez sumnje organizator, da je jedini bio u bekstvu, ali da zbog toga što ima decu i posao, kao i zato što je rekao da neće bežati, treba da mu se ukine pritvor. Vrhovni sud je našao da je činjenično stanje pogrešno utvrđeno i da takvo rešenje mora da bude poništeno”.

Vasiljević očekuje da će Jurošević pobeći jer, kako kaže, nema šta da izgubi.

Jurošević je državljanin Srbije, on će pokušati tamo da pobegne jer procenjuje da je bolje za njega. Računa da bi se slučaj razvodnio. Ukoliko se tako nešto desi, svu odgovornost će snositi Veće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu koje je donelo skandaloznu odluku da se ubica pusti", kategoričan je Vasiljević.

Inače, sutra u 13 časova počinje suđenje sedmorici napadača na Vasiljevića koji se od 3. juna nalaze u pritvoru. Vasiljević očekuje da će sud izreći maksimalne kazne "jer su materijalni dokazi nepobitni".

Policija je sedmoricu osumničenih napadača uhapsila ubrzo po počinjenom delu, dok je Slaviša Jurošević, označen kao organizator pokušaja ubistva, uhapšen 9. jula u Grčkoj. Pravosuđu RS je iz zatvora u Solunu izručen krajem decembra, da bi 23. januara bio pušten da se brani sa slobode odlukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Podsećamo, pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz se desio u porti crkve u Šekovićima nešto posle ponoći 2. juna. On je pretučen metalnim šipkama u besvesnom stanju prebačen u UKC Tuzla. Iako su u prvi mah prognoze bile neizvesne, Vasiljević je uspeo da se oporavi od posledica pokušaja ubistva.

Rajko Dukić, vlasnik preduzeća "Boksit" iz Milića je negirao da ima bilo kakvu vezu sa ovim događajem.

Close