Jurošević izručen pravosuđu RS

Jurošević izručen pravosuđu RS

Slaviša Jurošević koji je optužen za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevća iz Vlasenice danas je izručen pravosudnim organima RS. Početak suđenja će čekati u pritvorskoj jedinici KPZ Kula.

Jurošević je označen kao organizator pokušaja ubistva Vasijevića koje se desilo početkom juna.

Policija je sedmoricu osumničenih napadača uhapsila ubrzo po počinjenom delu, dok je Slaviša Jurošević bio u bekstvu do 9. jula kada je uhapšen u Grčkoj. On je tamo zatražio i azil sa obrazloženjem da je predmet progona od strane režima u RS.

Napad na Vasiljevića je kvalifkovan kao pokušaj ubistva na naročito svirep i podmukao način.

Vrhovni sud RS je početkom septembra produžio pritvor Miljanu Miliću, Stefanu Radovanoviću, Stevanu Gariću, Nebojši Petkoviću, Milutinu Kandiću, Goranu Čalmiću i Nebojši Ozimkoviću koji će do okončanja postupka ostati iza rešetaka.

Vasiljević je u izjavi za "Direkt" rekao da je za njega ovakav razvoj situacije potpuno očekivan.

"Traženje azila je bio očajnički korak da se razvuče postupak i time smanji pritisak javnosti. Do kraja ću se boriti svim zakonskim sredstvima da dobiju maksimalne kazne za delo koje su počinili", istakao je on.

Kao što smo pisali, 2. juna, nešto posle ponoći, osmorica napadača su metalnim šipkama pretukla  Slobodana Vasiljevića u centru Šekovića.

Sa teškim povredama glave prevezen je u Klinički centar Tuzla gde je nekoliko dana bio u komi. Uprkos neizvesnim prognozama na početku, Vasiljević se uspešno oporavio od napada.

Close