Kad je Đorđe pronašao izgubljenog Dinga (VIDEO)

Kad je Đorđe pronašao izgubljenog Dinga (VIDEO)

U senci prošlonedeljne priče o "Trci za zdravlje" odvijala se prava drama koja je, na radost svih, a posebno Đorđa Šinika i njegovog psa Dinga, imala srećan kraj.

dingo-djordje

Već sedam godina druguju- Đorđe i Dingo

Naime, dok se Đorđe pripremao za humanitarnu trku o kojoj je "Direkt" već pisao, verni pratilac mu je bio bernardinac Dingo. Uostalom, kako kaže ovaj Gačanin, poslednjih sedam godina su stalno u pokretu i nekoj zajedničkoj "akciji". Međutim, 6. decembra, prilikom spuštanja sa vrha Volujaka, Dingo je zaostao i, uprkos svakondevnom traganju, Đorđe ga je pronašao tek deset dana kasnije, Vidno smršao i izgladneo, Dingo je bio presrećan što opet vidi svog prijatelja.

djordje-dingo

OZajedno osvajaju vrhove Hercegovine

Ništa manje srećan nije bio Đorđe koji se u tom periodu tri puta penjao na Volujak tragajući za svojim četvoronožnim prijateljem po snegu i magli.

On se nikada ne odvaja od mene. Ali, kad smo se spuštali sa Volujaka, zaostao je tridesetak metara. Ja sam odmah hteo da se vratim, ali su me prijatelji ubedili da će se on sam spustiti. Ipak, nakon kilometra sam se vratio da ga potražim. Bez uspeha. Spustila se neka magla, dozivao sam ga, ali se nije odazivao”.

Tri dana, od nedelje do srede, Đorđe je proveo u planinarskom domu tragajući i iščekujući Dinga da se vrati. U međuvremenu je obilazio širi prostor sa nadom da će ga možda ugledati.

Bilo je loše vreme, sneg, magla, nadao sam se da se spustio, pa sam obilazio mesta gde bi, možda, mogao da bude Juče je bio sunčan dan, krenuo sam rano ujutru iz planinarskog doma opet na vrh Volujaka. I tamo sam ga ugledao. Otprilike je bio na sto metara gde smo ga izgubili. Bio je presrećan, kao i ja”, objašnjava Đorđe još pod utiskom.

Deset dana na Volujaku čekao spas prijatelja-pas Dingo

Dodaje da Dingo deset dana nije ništa jeo, ali su mu sneg i led praktično spasili život jer bez hrane i može da izdrži, ali mu je voda od vitalnog značaja.

Zbog leda nije mogao da se spusti. Čak sam nekoliko puta prošao veoma blizu, ali zbog magle ga nisam video, niti se on oglašavao. Kad smo došli kući, dosta se ljudi okupilo, svi su bili srećni što je opet sa nama, a on samo gleda gde sam ja”, priča Đorđe sa puno emocija.

A kako je izgledao taj prvi susret nakon 1o dana koje je Dingo proveo na 2.336 metara nadmorske visine čekajući prijatelja da dođe i spasi ga, svedoči bolje od bilo kakvih reči snimak koji je ubrzo postao viralan:

 

Close