Kad ne može da šeta, Pravda za Davida će da trči

Kad ne može da šeta, Pravda za Davida će da trči

“Polumaraton je bila prilika da još jednom postavimo pitanje “Ko je ubio Davida?” za “Direkt” kaže Milica Zelenović iz Gacka koja je kao pripadnica grupe “Pravda za Davida” učestvovala u današnjoj manifestaciji u Banja Luci.

Trči "Pravda za Davida" (Milica Zelenović prva sleva)

Majice sa porukom “I ja sam David” na današnjem Banjalučkom polumaratonu je nosilo 50-ak učesnika, pripadnika grupe “Pravda za Davida”. Među njima je bila i Milica Zelenović iz Gacka koja nam je rekla da su želeli da na miran i dostojanstven način još jednom postave pitanje “Ko je ubio Davida?

Grupa nije nestala kako vole da predstave. Ona i dalje postoji i postavlja pitanje svakodnevno. To je danas bilo vidljivo i jasno svima", ističe Milica.

Dodaje da je nedopustivo da jedno takvo ubistvo prođe nekažnjeno i naglašava da će grupa PzD neprekidno podsećati na to. "Stoga je i današnja manifestacija iskorištena da svi sa istim ciljem i entuzijazmom pošalju poruku javnosti budući da im je šetnja zabranjena", kaže ona.

Lepo vreme i podrška prisutnih su nešto po čemu će pamtiti trku.

Reakcije posmatrača su bile pozitivne. Od onog skrivenog odobravanja do otvorene podrške i aplauza. Bilo je i onih drugih, ali su pobedili energija i sportski duh, pa nisu imali šanse. Bar ne danas".

Manifestacija koja se organizuje po peti put, ove godine je držana pod sloganom: “Ovo je i tvoj grad, tvoja trka”.

Pobednici su Srđan Samardžić atletičar iz BiH i Teodora Simović iz Srbije, a prema procenama organizatora učestvovalo je preko 2 hiljade trkača.

Close