Kadrovska vrteška: Tomić ponovo imenovan za direktora Inspektorata RS

Kadrovska vrteška: Tomić ponovo imenovan za direktora Inspektorata RS

Vlada Republike Srpske vratila je danas Predraga Tomića na mjesto direktora Inspektorata RS, nekoliko dana nakon što je on podnio krivičnu prijavu protiv premijera Radovana Viškovića, saznaje portal CAPITAL.

Predrag Tomić

Tomić je već dva puta na sudu dobio spor protiv Vlade RS jer ga je nezakonito smjenila 2018. godine sa pozicije direktora. Zbog nepoštovanja tih presuda on je prije desetak dana tužio premijera Viškovića.

Na današnjoj sjednici Vlade, razmatrano je izvršenje presude koju je Tomić dobio, kao i razrješenje aktuelnog direktora Inspektorata Dragutina Škrebića.

Kako portal CAPITAL saznaje, Tomić je vraćen na mjesto direktora, ali na toj poziciji se neće dugo zadržati. Naime, petogodišnji mandat na koji je imenovan 2016. godine ističe već početkom idućeg mjeseca.

Vlada je već jednom izigrala sud, tako što je Tomića vratila na posao da bi ga zatim ubrzo ponovo smjenila. Postoji mogućnost da već na idućoj sjednici Vlada primjeni sličan model kako bi se pravda samo formalno zadovoljila.

Međutim, za razliku od tog slučaja, sada Tomić na svojoj strani ima ministra energetike i rudarstva Petra Đokića, a za kojeg je bivši direktor puno bolja opcija od Škrebića koji mu je okrenuo leđa i napustio partiju, te prešao u SPS kod Gorana Selaka.

Škrebiću ne ide u prilog ni odbijanje zahtjeva da odustane od kandidature za načelnika opštine Teslić, a koja bi mogla odvući glasove od SNSD-ovog kandidata Dragana Bogdanića.

Tomić je u izjavi za CAPITAL kazao kako nije upoznat sa novom odlukom Vlade, dodavši da je danas dopunio krivičnu prijavu protiv Viškovića jer je Škrebić nedavno imenovovan za vršioca dužnosti na period od 90 dana.

Škrebić nam je u telefonskom razgovoru kratko poručio da nije obaviješten o dešavanjima vezanim za današnju sjednicu.

Close