Kako su ubili Republiku Srpsku

Kako su ubili Republiku Srpsku

Ni sve lepe reči sa govornica koje već jesmo i koje ćemo verovatno čuti u narednim danima neće promeniti činjenicu da je poverenje građana u institucije RS i ljude koji ih personifikuju bespovratno izgubljeno. Da živimo u normalnoj državi, predsednik i Vlada bi nakon današnjeg priznanja da je David Dragičević ubijen vratili mandate narodu koji su izigrali.

Ubistvo Davida Dragičevića razotkrilo je još jedno ubistvo koje mu je predhodilo, a koje se odvijalo postepeno, takoreći ispod radara javnosti.

Slučaj Davida Dragičevića ne bi mogao toliko dugo biti bez kvalifikacije da pre toga nisu ubili Republiku Srpsku tako što su joj zaposeli institucije, pretvorili ih u servise za ostvarenje ličnih interesa, obesmislili pravo i pravdu, a od građana napravili očajnike koji iz svoje zemlje odlaze da se ne vrate.

Republika Srpska je ubijana više puta, natenane, sve dok nije postala samo ljuštura u kojoj obitava čudovište satkano od korupcije, kriminala, ubistava i svake druge nepravde.

Ubijena je time što afera “Papak” nije dobila svoj epilog.

Ubijena je onda kada se svesno manipulisalo referendumom koji je najavljen i zagovaran kao događaj od neizmerne važnosti za buduću sudbinu RS. Nakon provođenja dat mu je značaj ankete.

Ubijena je kada su specijalci MUP-a presreli i opljačkali blindirano auto usred dana, a ministar ostao i dalje na svom mestu imun na osećaj moralne odgovornosti.

Ubijena je onda kad su oni koji su doveli do propasti Bobar i Banke Srpske amnestirani.

Ubijena je i onda kada se Mile Radišić volšebno pojavio pred zatvorom u Banja Luci, a potom prodao zgradu M:tel-u i kupio Medicinsku elektroniku.

Ubijena je i kada se predsednik srozavao pevajući pod šatrama.

Ubijena je i kada su javni servisi pretvoreni u stranačka glasila.

Ubijena je i onda kada su se iza govora ispunjenih patriotskim nabojem krili krajnje prozaični motivi i ciljevi.

Ubijena je kada su oni koji je vode bez skrivanja pokazivali koliko nisko mišljenje imaju o onima koji su ih birali.

Ubijena je u momentu kada je prvi dogovor postignut mimo institucija - u četiri oka.

Jednom rečju, nisu institucije niti RS ugrozili nikakvi Englezi, Amerikanci, Nemci, masoni, Soroš, migranti i ostali “spoljni neprijatelji” i babaroge kojima nas plaše.

Institucije su srozali, osramotili i obezvredili oni koji su ih personifikovali i vodili.

A narod koji, da se poslužim Orvelovom krilaticom, izabere korumpirane, prevarante, lopove i izdajnike nije žrtva, već saučesnik!

 

 

 

1 Komentar

Comments are closed.

Close