Kažnjen zbog afere s tenderom, pa nagrađen mjestom direktora "Aerodroma Srpske"

Kažnjen zbog afere s tenderom, pa nagrađen mjestom direktora “Aerodroma Srpske”

Nadzorni odbor “Aerodroma Republike Srpske” imenovao je Zorana Injca za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća. Injac je krajem 2017. godine kažnjen, jer je, kao uposlenik Puteva RS, imao privatnu firmu koja je pobijedila na 80.000 maraka vrijednom tenderu ovog javnog preduzeća.

Zoran Injac

Njegova privatna firma „Way2Go“ tada je pobijedila na navedenom tenderu, a Injac je ispred Puteva RS ujedno bio i kontakt osoba za prikupljanje ponuda. Injac je tada kažnjen umanjenjem plate za 20 odsto u naredna tri mjeseca, što je poslednja mjera pred otkaz, o čemu je ranije pisao Capital.ba.

Dužnost preuzima sutra

Injac je izjavio Srni da će dužnost preuzeti sutra, a dosadašnji vršilac dužnosti direktora preduzeća Duško Kovačević preuzeće drugu funkciju.

– Cilj će mi biti nastavak kvalitetnog rada i povećanje broja destinacija i putnika. Biće nastavljeni i pregovori za uspostavljanje avio-linije Banjaluka- Moskva, što bi bilo od velikog značaja za naš aerodrom – rekao je Injac.

On vjeruje da će putnici biti zadovoljni uslugama banjalučkog aerodroma.

Kovačević je funkciju vršioca dužnosti direktora “Aerodroma Republike Srpske” obavljao od novembra 2017. godine, a ranije je bio ambasador BiH u Poljskoj.

Srna u ovom preduzeću saznaje da će Kovačević biti ambasador BiH u Izraelu.

Close