Ko je sve zaposlen u ministarstvu Mitrovića: Saradnici, vozači, savjetnici…

Ko je sve zaposlen u ministarstvu Mitrovića: Saradnici, vozači, savjetnici…

U mandatu ministra komunikacija i transporta BiH, Vojina Mitrovića, u tom resoru je zaposleno 15 osoba. Na spisku su do sada bila čak 22 imena, ali sedam više nije jer su im istekli ugovori o djelu odnosno ugovori o radu na određeno vrijeme.

Vojin Mitrović

Te podatke je Ministarstvo dostavilo kao odgovor na poslaničko pitanje poslanika SDP u Predstavničkom domu Parlmenta BiH, Saše Magazinovića, piše Srpska.info.

U Ministarstvu je sada zaposlen šef kabineta – savjetnik ministra čija je plata, kako se navodi, 2.285 KM. Ministar ima još tri savjetnika koji su imenovani na mandat ministra, a naknade su im od 1.790 do 1.893 KM.

Tu su još i savjetnik zamjenika ministra, vozač u kabinetu ministra, vozač u kabinetu zamjenika ministra, po jedan tehnički sekretar u kabinetu ministra i u kabinetu njegovog zamjenika, tehnički administrator operater u kabinetu ministra.

Takođe, zaposleni su vozač-kurir, stručni saradnik za inspekcijske poslove, stručni saradnik za vodni transport, stručni saradnik za nabavku radova, roba i usluga i viši stručni saradnik za normativnu djelatnost.

Neki od njih su dobili posao na neodređeno vrijeme, uz saglasnost Vijeća ministara BiH, dok ostali rade na određeni period.

Imena se u odgovoru na pitanje ne navode, ali na sajtu Ministarstva piše da je šef kabineta ministra Radivoje Pejić, a savjetnici Nenad Despotović, Ljubiša Lukić i Nikola Knežević.

Nedžad Branković je zamjenik ministra. Šefica njegovog kabineta je Alma Japalak, a savjetnik Kemo Čamdžija.

Close