Ko je žena koja je prekinula sednicu SO Gacko?

Ko je žena koja je prekinula sednicu SO Gacko?

“Nemam šta da izgubim. Dok ne reše moj problem dolaziću na svaku sednicu Skupštine opštine”, kroz suze govori Slađana Lojpur, žena koja je danas prekinula sednicu lokalnog parlamenta.

sladjana-lojpur

Javnost je prvi put za nju saznala pre dve godine kada je sa još dvojicom sugrađana štrajkovala glađu ispred RiTE Gacko. Nakon šest dana jednom od njih je rešenje problema obećala Željka Cvijanović koja je tada bila premijerka RS.

Meni je posao obećao Petar Đokić i poslanik SP iz Gacka, ali je posle kad bih zvala uvek bio zauzet. Od toga na kraju nije bilo ništa. Sada shvatam da je to bio samo način da me sklone od Terme tad”, priča Slađana.

Dve godine kasnije je u istoj poziciji. Kaže da je, kad je na radiju čula da je sednica SO Gacko, odlučila da im se obrati.

Kontam, nemam šta da izgubim. Htela sam da im kažem da nemam od čega da živim, ali ostane čovek bez reči, mnogo mi je teško, a više nemam snage”, objašnjava Slađana svoju muku.

sladjana-lojpur-strajk

U julu 2018. štrajkovala ispred RiTE Gacko

Kaže da poslednjih godina živi od pomoći koju joj načelnik da iz budžetske rezerve i da joj je i Boračka organizacija izlazila u susret.

Da nije načelnika, do sada ne bih bila živa. Ali, razumete da je sve to milostinja. Čovek se oseća poniženo. U martu sam izvadila pasoš, htela sam da idem u Hrvatsku da nađem posao. Ali, ova korona je sve pokvarila”, priča Slađana.

U očaju je danas došla na sednicu SO Gacko. Kaže da joj je teško palo što nisu hteli ni da je saslušaju, posebno "termaši", kako zove odbornike zaposlene u RiTE.

"Zamenik načelnika (Radioca Antunović op. aut.) mi je prišao kao čovek, rekao mi da sutra dođem kod njega da popričamo. Ovi sa terme nisu hteli ni da me saslušaju. A svi znaju moju situaciju", priča Slađana još uvek pod utiscima i dodaje da su joj ponudili da ode u Komus da priča sa direktoricom. Ipak, mesto čistača ulice je odbila.

"To je stvarno nešto što ni jedna žena ne bi prihvatila. Ja sa operisanim kolenom ne mogu da okopavam cveće i kupim smeće po ulici. Da ima bar jedna žena koja to radi, nego ni jedna".

Ipak se nada da će i za nju naći neko prihvatljivo rešenje.

"Ja više nemam šta da izgubim", sa rezignacijom konstatuje ona.

Close